En grekisk sallad rakt upp och ner. Jag har två favoritvarianter, den här och även den HÄR som är med ruccola och balsamvinäger. Trickset är att välja bra ingredienser, lite dyrare när man har så få, för smaken är väldigt tydlig.
Du behöver
1 pkt fetaost (ca 150 g)
6 tomater
1 gurka
1 rödlök
1½ dl kalamatoliver
2 msk rödvinsvinäger
4 msk Extra virgine olivolja
1½ tsk torkad oregano
salt, svartpeppar
Gör så här
Skär gurka och tomater i rätt stora bitar. Skiva rödlöken. Blanda allt det skurna med avrunna oliver. Fördela vinäger och olivolja över. Lägg på fetaost i stora bitar och strö över oreganon. Servera med olivolja, salt och svartpeppar på bordet. Gärna liten citronklyfta också.
Grekisk sallad är nog så god! Kram
Grekisk sallad är underskattat! Matigt, gott och färgglatt – nu vet jag vad min lunch blir imorgon 😉
Ja! Hemligheten ligger sannerligen i ingredienserna! Är precis hemkommen från Kreta och tomaterna är sådär ljuvliga, saftiga och köttiga. Rödlöken så söt och mild att man skulle kunna äta den som ett äpple. Mmmm…
Jag intygar att den var så god, så god!