50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks-/småkakssmulor (gärna lite torra)
2 tsk kakao
Punsch eller arrakessens
300 g grön marsipan (t ex ett färdigt marsipanlock)
Eventuellt lite florsocker
100 g mörk choklad (70%)
Gör så här:
Rör ihop smöret med smulorna och blanda ner kakaon. Tillsätt lite punsch/arrakessens (ta lite i taget så det inte blir för mycket smak).
Dela degen i 3 delar, rulla till avlånga korvar och lägg in dem i frysen.
Kavla ut marsipanen så den är sådär 2 mm tunn. Använd florsocker om den är för kladdig.
Ta ut degkorvarna ur frysen och rulla in dem i marsipanen. Lägg tillbaka dem i frysen med skarven nedåt.
Smält chokladkakan i bitar i vattenbad.
Ta ut rullarna ur frysen och skär dem i ca 5 cm långa bitar. Doppa ändarna i chokladen. Lägg in de färdiga dammsugarna i kylen.
Det låter enkelt att göra 🙂 Och så fina de blev! Kram