2½ msk vetemjöl
3 dl vatten
5 msk grädde
1½ msk torkad dragon
1 köttbuljonggrej
smör, salt, peppar
Gör så här
Putsa filén och skär den sen i 1½ cm tjocka skivor. Bryn dem lätt i smör på båda sidor på hög värme i panna. De ska inte genomstekas! Krydda med salt och peppar. Lägg över bitarna i en gryta.
Rör ut mjölet med lite vatten till en jämn smet. Vispa ner vattnet, grädden, dragon och i med buljonggrejen. Häll blandningen över fläskfilén. Koka upp och låt småputtra sådär 5 minuter så att såsen tjockar på sig.
Rein Pella – Tack för bra input. Ska absolut testa med örtkryddor provencale. Kan tänka mig att det blir hur gott som helst!
Bytte ut dragonen mot "örtkryddor provencale" . Jättegott och enkelt recept. Nästa gång kommer jag att byta ut större andel vatten mot mer grädde och reda på idealmjöl. Tack för bra inspiration!
Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling, perfekt för dig som har barn =)
Oj vilket härligt recept, det ska jag lägga på minnet. Fläskfilé brukar jag alltid ha hemma ifall man skulle få besök och dragonen står där i kryddhyllan nästintill orörd!