Igår kväll var jag på ett litet mysigt event på kvällen. Min fd sambo tog hand om barnen. Jag förberedde en paj till honom och Annie att kalasa på eftersom det var precis vid middagstid jag var på galej;-) Pajen fyllde jag med getost, chorizo, grillad paprika, pinjenötter och ruccola.
Visst blev det väl lite fint att göra stjärnor på pajen med en schablon och paprikapulver, sött!
Du behöver
Pajskal
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
125 g smör
Fyllning
150-200 g chorizo (jag tog en mild sort eftersom Annie skulle äta den)
200 g grillad paprika (på burk om du inte vill vara xtra duktig och grilla själv)
½ dl pinjenötter
1 näve ruccola
100 g getost
3 ägg
250 g Kesella
1 dl mjölk
salt, peppar
Gör så här
Pajskal
Sätt ugnen på 200 C
Nyp ihop smör och vetemjöl. Tillsätt det kalla vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform ca 24 cm och nagga med en gaffel. In i nedre delen av ugnen sådär 10-15 min.
Fyllning
Ha kvar ugnen på 200 C
Skär chorizon i smala skivor/slantar och hacka ruccolan lätt. Häll vattnet av paprikan och skär i grova strimlor. Fördela chorizo, ruccola och paprika i skalet. Smula över getosten. Rosta pinjenötterna och strö över. Blanda ihop kesella, grädde, ägg, salt och peppar. Häll över skalet.
In i ugnen sådär 40 min!
Kika in ikväll så får ni se vad det var för mysigt event jag var på! Jag kan berätta att det var inför lanseringen av en ny produkt på Systemet. Mer får ni se ikväll!
Åh, denna ser så god ut, kram!