Lasagne i långpanna är perfekt då man vill ha en del matlådor, för det är bara att frysa ner i portionsbitar, så har man för en hel massa dagar.
Du behöver
750 g köttfärs
1 pkt bacon
½ chili
1 burk champinjoner (eller 1 näve färska)
3 vitlöksklyftor
2 lökar
2 burkar krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 msk oregano
2 krm svartpeppar
2 grönsaksbuljonggrejor
lasagneplattor
olja/smör
Ostsåsen
1 dl vetemjöl
1½ liter mjölk
8 dl riven ost
ev lite salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Klipp ner bacon i torr stekpanna. Finhacka lök och chili och tillsätt i pannan. Låt allt steka tills löken blivit lite mjuk. Tillsätt champinjonerna i mindre bitar. I med köttfärsen och rör runt lite så köttfärsen fördelas fint. Häll i tomaterna, grönsaksbuljonggrejorna, svarteppar, oregano. Låt det s,måputtar i cirka 10 minuter.
Gör under tiden ostsåsen genom att blanda vetemjölet med hälften av mjölken. Häll i resterande mjöl och låt bli varmt medan du hela tiden vispar på. Låt småputtra i ca 5 minuter, dra kastrullen från värmen och i med osten.
Smörj långpannan och häll ett lager ostsås i botten. Varva nu plattor och köttfärs med såsen. Avsluta med ett lager ostsås och strö över resterande ost. In i ugnen i cirka 30 minuter.
Så söta Minna, som jag mycket väl kommer ihåg då jag såg henne för första gången, då var hon bara några dagar gammal. Sicken fin tjej hon är (och hon har världens gulligaste lillebror som är 10 dagar äldre än Annie. Max erbjöd sig att dammsuga vårat kök under lunchen, kan man annat än tycka om honom?)
Vad smart att göra lasaagnen i långpanna, det måste jag testa på när jag fyller på frysen med matlådor nästa gång 🙂
Springer in för att önska dig en helt underbar lördag =)
Kramkram söta du!
tack för jättegod mat och trevligt sällskap. Det var kul att träffa Magda (och er andra förstås)säger Minna och vi andra håller verkligen med.Tiden går ju fort som du vet och vips är Magda lika stor som Minna är nu:-)
kram kram
Lasagne är väldigt praktiskt att laga och alltid gott! Kram