Nu mitt i allt julstök hinner iallafall inte jag riktigt stå vid spisen i evigheter. Då är det bra med rätter som går på ett kick, bra om de är goda också. Här är en guldrätt:
Du behöver
4 skivor formbröd av valfritt slag
4 skivor chevré (ca 200g)
2 msk flytande honung
1 liten rödlok
1 näve valnötter
2 sharonfrukter
Gör så här
Sätt ugnen på grill
Rosta bröden i brödrost eller i ugnen på grill. Låt bröden ligga på plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva getost på varje bröd (eller i bitar som vi gjorde denna gång). Ringla över honungen över osten. Skiva rödlök och hacka valnötterna grovt. Skär frukten i klyftor. Lägg över allt på osten.
Sätt in plåten i ugnen några minuter så att getosten blir mjuk och varm.
Mmmm, så gott! Det här är även en toppen förrätt, men en istället för två då…
Ja, de blev faktiskt supergoda. Jag har helt snöat in på Persimon/Sharonfrukt just nu. Använder den i en rödkålssallad till mattävlingen också, färgen är helt magisk tillsammans med t ex den lila rödkålen.
Ja, tack! Hur gott ser inte detta ut och så vackra färger. en rätt man blir glad av 🙂
Jag älskar sharonfrukt, men har aldrig ens tänkt tanken på att gratinera dem på toast i ugn! Genialt! <3