Du behöver
8 potatisar
1 gul lök
2 dl vatten
6 dl mjölk (3%)
1 hönsbuljonggrej
3 msk creme fraiche
2 msk färsk persilja
smör, salt, peppar
Gör så här
Skala och finhacka lök och potatis i kastrull. Stek i lite smör. Det ska inte ta färg. Häll i mjölk, vatten och buljong. Låt småputtra i sådär 10 min tills potatise blivit mjuk. Mixa i mixer eller med stav. Häll tillbaka i kastrullen och salta, peppra och tillsätt creme fraichen. Koka upp.
Vi serverade med rökta räkor och färsk persilja. Tack Dan för suveräna förslaget med rökta räkor det blev verkligen lyxigt gott!
Det är ju lite snuskigt att skala, men klart värt det. Det behövs ju inte så många heller. Jag skulle nog ha bytt ut en dl av vattnet mot sherry eller torr vermouth. Se det som dagens tips…
Yum, yum, potatissoppa är ju underbart gott, och inte så särskilt tidskrävande heller <3