När vi ändå höll på och hittade recept av Morberg så blev min sambo sugen på att testa ännu ett recept. Vi ändrade, eller min sambo ska ha cred för denna rätt som han lagade, dock lite här och där. Hmm..den ser lite sådär ut på bilden, men det var jättegott och Annie har frågat flera gånger efter den.
Du behöver
Kornris eller korngryn till sådär 3-4 pers
400 g bogfläsk
2 msk vetemjöl
2-3 purjolökar
1,5 dl vatten
½ dl grädde
smör, salt, vitpeppar
Gör så här
Gör i ordning kornriset/grynen enligt instruktion på paketet.
Skär fläsket i centimeterstora tärningar. Blanda mjöl, salt, peppar i en tallrik/fat. Vänd runt fläskbitarna så de täcks av mjölblandning på alla sidor. Fräs fläsket i smör i panna lite.
Strimla purjon. Tillsätt i pannan och fräs på lite. Tillsät grädde och vatten. Låt småputtra i sådär 20 min.
Om ni vill träffa Herr Morberg Live så kommer han laga mat och signera böcker på Nacka Forum här i Stockholm nu på lördag kl 13, se HÄR för info. Det kommer nämligen hållas en matmässa på Nacka Forum med vinprovning, avsmakning av mat osv osv. Vi ska försöka ta oss dit, kanske ses vi där.
Ps. Godare än det ser ut;-)
Tänk om man bodde i Nacka… Eller i alla fall närmare Stockholm än… Växjö.. 😉 Hade gärna träffat herr Moberg, även om jag skulle varit alldeles skakis 😉
Dock är mina föräldrars planer att flytta till Nyköping någon gång efter jul, det är ju närmare i alla fall =D
Mmm… så gott!