Matstugan

Romesco sås – Passar till allt

Romesco sås med massa grillad paprika, mandel och olivolja har varit på min to-do lista i evigheter, men bara inte blivit av. Nu gjorde jag slag i saken. Det är verkligen en sås som passar till allt. Vi hade den till lax på middagen i förrgår, den och tzatziki (recept på tzatziki hittar ni HÄR).

Du behöver:
100 g (skållad och skalad) mandel
1 skiva torrt vitt bröd (jag tog en skiva rostbröd och la utan påse över dagen så det torkade till)
250 g grillad paprika på burk
1 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk chiliflagor
2 dl olivolja
1 dl solrosolja

Gör så här:
Mixa allt, utom oljorna, med stavmixer/mixer. Häll ner oljorna i stråle medan mixern kör. Låt stå en stund i kylen så smakerna blommar ut.

Man kan göra den på hundra olika sätt. Inte sällan ser man den med lika mycket hasselnötter som mandlar. Ibland har man skållade tomater eller tomatcross i. Är det någon som brukar göra den med hasselnötter? Vad blir godast, bara mandel eller en mix av båda?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.