Jag och A är själv hemma några dagar och då gäller att förbereda och storkoka. Perfekt rätt för just sådana situationer är kyckling i sötsur sås.
För 4 pers:
2-3 kycklingfiléer
2-3 paprikor (gröna och röda)
3 morötter
1 burk ananas (OBS! spara saften)
1 lök
Salt, peppar
Sås
3 msk ketchup
2 msk vinäger
2 msk socker
3 dl vatten
3½ msk ljus maizenaredning
ananasjuicen
Gör så här:
Skär kycklingen i tärningar eller strimlor. Strimla morötter och paprika. Skär lök och annanas i mindre bitar.
Bryn kycklingen lätt i olja. Salta och peppra. Lägg över på fat. Fortsätt med att woka grönsakerna och löken i olja lite lätt, i med ananasen och lite salt.
Häll ner såsingredienserna i woken, rör om och låt koka i några minutrar så det tjocknar på. I med kycklingen och värm upp.
Tack Johanna, vad glad jag blir att du gjort kycklingen. Tyckte din variant lät kanongod, vattenkastanjer är hur gott som helst. Ha det fint!
Snubblade över ditt recept då jag letade efter ett som såg gott ut… och det inte bara såg gott ut, det VAR jättegott också! Modifierade det lite med vattenkastanjer och chili och det blev utsökt. Kommer använda detta recept många gånger så tusen tack =)
Good site! Good anti-spam protection of guestbook! Keep it up!
Så kul att du hittade hem till vårt kök så vi kunde hitta hit till din stuga!
Kyckling i sötsur sås är inte helt fel, vi har provat nåt recept men inte blivit helt nöjda med såsen. Lägger denna i vår hög och smakar hur den blir:)