Den här chili con carnen gjorde vi igår i storkok. Den är lätt att göra men ska koka sådär 1 timma så lika bra att göra så man kan ta med som matlåda och ha några dagar till hemma. Den går jättebra att frysa dessutom. Så när man ändå håller på så….
För 8 pers:
1 kg nöt- eller blandfärs
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
4 paprikor
1½ köttbuljong
4 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
1 lagerblad
(½-1 chili efter smak)
1 burk vita bönor i tomatsås
olja, salt, peppar, vatten
Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka paprikorna. Fräs lök, vitlök, paprika i olja i en gryta. Löken ska bli blank men inte brynt. Häll över allt i en skål på sidan och fräs sedan köttfärsen i grytan. Häll tillbaka lök- och paprikahacket och blanda. Tillsätt buljong, tomatpuré, tomatkross och lagerblad. Tillsätt finhackad chili. Salta och peppra efter smak.
Koka allt i 45 – 60 minuter. Häll i lite vatten om det är för tjockt. Häll i bönorna den sista kvarten och låt koka med.