Denna fisksoppa är så så god med mycket fisk och räkor och avrundad med vin. Egentligen är det en soppa, men jag tycker den passar bättre som gryta med pressad potatis. Man kan ha bröd till för att suga upp såsen lite.
För 4 pers
400 g gösfilé eller annan fast fisk, t ex Lax eller Regnbåge
150 g räkor (skalade)
2 morötter
1 liten bit Rotselleri
½ purjolök
400 g konserverade hela Tomater
2 dl vispgrädde
50 g smör
1 tsk salt
1 dl vatten
2½ dl vitt vin
1 knippa Dill
Gör så här:
Strimla morötter och purjo. Riv selleri grovt. Koka grönsakerna i 1 dl vatten och med 1 msk smör i 2 min.
Häll upp tomater och grädde i en stor kastrull. Skär fiskfiléerna i 2 cm tjocka skivor, och lägg dem bland tomaterna och grädden. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt de kokta grönsakerna, vinet och resten av smöret. Låt sjuda på mycket svag värme i cirka 5 min. Rör inte om för mycket.
Lägg i räkor och låt alltsammans bli genomvarmt utan att koka. Strö över finhackad dill.