Vi var på trevlig kväll i Södertälje, mitt första stopp i Södertälje faktiskt! Där blev vi bjudna på en sån god fläskfilérätt så jag bara måste ge den vidare. Perfekt för bjudning. Sen är det en sån där rätt som sköter sig finfint i ugnen på egen hand. Vi satt ute på deras enormt stora inglasade terass med full värme på kamin och andra värmekällor. Mysigt, det blev lite sommarfeeling trots att det var full vinter ute.
Here we go:
För fler än 4 pers:
2 korvar med fläskfile (á ca 500 g styck)
3 dl torkade kantareller
5 dl creme fraiche (går bra med lätt creme fraiche)
1 triangel ädelost (ca 140 g)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 C
Skiva filén i skivor och lägg i ugnsfast form. De ska vara inne i ugnen tills de är genomstekta. Under tiden kokar du ihop kantareller, creme fraiche och osten.
Ta ut formen och häll över ostsåsen. Ställ in formen igen i ugnen sådär 30 minuter så det gratineras.
KLART!
Till efterrätt belv det semla som jag glömde ta kort på. Det var årets första semla det!
Kul att du tyckte det var gott. 🙂
//Hans Berglund
Vad mycket härligt du bjuder på och goa bilder också! Denna fläskfilé ser verkligen ut som perfekta bjudrätten. Får läggas på minnet!
Ha nu en underbar helg!