Matstugan

Har ni testat Parisare?

Min underbara otroliga mormor gjorde ofta parisare då man var ute och åkte bil. Inte stannade man och köpte mat inte. Hon hade med sig en STOR korg fullproppad med termosar, servetter, fika, underlag att sitta på och kalla PARISARE. De smakade bäst i världen där man satt på något blåsigt ställe vid vägen och såg bilar susa förbi. Bra middag, men även perfekt picnicmat. 

För 4 pers

8 skivor vitt bröd
375 g köttfärs
2 ägg
3 msk finhackad gul lök
3 msk hackade inlagda rödbetor
3 msk hackad ättiksgurka
3 msk gurkspad

smör , salt, peppar

Gör så här
Blanda allt utom bröden till en smidig färssmet.

Stek bröden i smör så de får färg. Bred färs på den stekta sidan. Stek parisarna på båda sidor i några minuter. Middagen är klar – Dags att äta!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Det lät inte alls så tokigt det heller! Så roligt att höra hur ni där uppe spontant kopplar till något helt annat:-) Har faktiskt aldrig hört om en sån korvparisare.

  2. Nina mé o

    Va roligt! Uppe i Norrland är parisare som en hamburgare fast med korv istället för själva burgaren. sedan har man senap, ketchup och bostongurka på (kan även ha sallad) 🙂

    Fin blogg föressten!

    kram