Matstugan

Kycklingklubbor med 3 Underbara Såser

Vi har märkt att Annie tycker så mycket om kycklingklubbor då vi fått det borta. Men vi har inte gjort några själv – Förrän nu:-) Igår kväll la vi in ett gäng kycklingklubbor på 200 C i ca 20 minuter, satte på ris och gjorde 3 läckra såser medan klubborna och riset blev klara: Jordnötssås, Guacamole och Mangosås. MUMS!

Jordnötssås (4 pers)

1 burk kokosmjölk
½ burk jordnötssmör (gärna crunchy)
2 tsk soja
2 krm röd curry (eller så mycket som passar din smak)
½ msk farinsocker
½ msk fisksås

Koka upp kokosmjölken. Blanda ner jordnötssmör och allt annat och låt stå och småputtra lite medan du dukar.  

Mangosås (4 pers)

2 dl creme Fraiche
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 msk citronsaft
1 msk mangochutney
salt & peppar

Blanda ihop allt. Ställ in kyl att dra lite.

Guacamole (4 pers)

1 avocado
2 tomater
1 vitlöksklyfta
½ msk citron
salt & peppar

Mosa avocadon. Gröp ur tomaterna så du får bort saften och kärnorna. Hacka smått. Pressa ner en vitlökssklyfta. Salta och peppra efter smak. Glöm inte att lägga ner avocadokärnan i avocadoröran – Då håller den sig fräsch längre.

Vira liten bit servett runt varje kycklingklubba, så blir det inte så kladdigt. Riktig go plock- och dippmiddag! Helt fritt fram att använda händerna och slicka fingrarna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.