Detta recept kommer ursprungligen från suveräna bloggerskan Victoria som har Matplatsen. Jag har gjort den här banankakan flera gånger och varierat med lite olika choklad och nötter. Denna gången hade jag ingen choklad hemma upptäckte jag då jag blandat ihop smeten. Däremot hade jag Center bitar med rinnande kola inuti, det blev hur bra som helst!
Testa själva!
75 g smör
2½ dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (jag brukar oftast ta någon chokladkaka med nötter i, men denna gång ca 12 Center bitar)
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen (Centerbitarna läggs ner i mjölet som de är) Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Häll blandningen i bröad form. Jag brukar ta mandelspån eller hackade hasselnötter istället för ströbröd. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten.