Kejti Ståhl

Lenande glass

Vädret som råder utanför är ju minst sagt underbart. Somrigt, soligt och värmande.
Jag gick faktiskt ut och la mig i solen en stund men vill inte utmana febern.

Som ett brev på posten så kommer glassuget i samma stund som solen börjar gassa. Så i lördags när jag kom hem från jobbet passade jag på att förbereda lite glasspinnar inför ett eventuellt insjuknande (ibland älskar jag att man är så förutseende och planerande) så slängde snabbt ihop en krämig, söt variant.
Jag gör ofta glasspinnar men då brukar det bli en mix av frukt och bär. Tycker det är perfekt att ha som lite roligare mellanmål eller bara till de dagar som man gärna äter glass i stora lass hehe.

IMG_5481

♥ En ekologisk banan
♥ ca 1 1/2-2  dl kokosmjölk (brydde mig inte riktigt om att mäta..)
♥ 4 urkärnade dadlar (vill man ha det sötare kan man givetvis ta fler)
♥ 1 msk raw kakao

Mixa allt till en slät smet. Häll i glassformar och frys i ett par timmar.
Jag har köpt mina formar från Rice, gillar att de har droppskydd i handtaget. Vet att det även finns formar att hitta på Ica, TGR mm.

IMG_5485
Jag gjorde fyra stycken och alla är redan slut.. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.