Kejti Ståhl

Succé

Ibland blir det bara så bra, bra.
Efter att ha gjort lite research igår bland diverse pepparkaksrecept, försökt hitta något mönster i ungefär hur mycket socker och sirap som behövs, mängd torrvara och huruvida degen ska vila över natten eller ej, så bestämde jag mig för att bara testa något.

Så det gjorde jag.
Och det blev (pardon my french) skitbra!

IMG_1969

IMG_1970

Blanda först ihop:

♥ 2 dl bovetemjöl
♥ 2 dl rismjöl
♥ 2 dl majsmjöl
♥ 1/2 dl fiberhusk
♥ 1 1/2 tsk bikarbonat

Koka sedan upp:

♥ 2 dl kokossocker
♥ 1 1/2 dl lönnsirap
♥ 200 g smör
♥ ca 3/4-1 hel påse pepparkakskryddor (jag tog 3/4 påse och smaken blev ganska mild..)
(Vill man så kan man såklart göra sin egen blandning av kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära. Men jag hade inga nejlikor hemma..)

Tillsätt sedan torrvarorna till socker- och kryddblandning. Rör runt väl och knäcke sedan i:
♥ 2 ägg

Låt svalna, plasta in och låt vila i kylskåpet över natten.

Baka sedan ut tunt, och grädda ca 8-10 min på 180 grader.

IMG_1949 IMG_1951 IMG_1952 IMG_1957 Det absolut svåraste är att kavla ut degen så tunn som möjligt!

IMG_1959 IMG_1960IMG_1965

IMG_1973Viktigt att smaktesta..

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.