Kejti Ståhl

I muggen

Alltså, när det går snabbt, inte kräver många ingredienser och smakar så där helrätt  – Då jublar jag!

Muggkakan har ju flanerat på internet:et ganska länge nu, men då gäller det främst proteinspäckade varianter som stillar ett eventuellt sötsug. Men denna är precis tvärtom.

Jag presenterar – Muggbrödet!

Finns mängder av olika recept på muggbrödet också men då majoriteten har en bas av mandelmjöl så ville jag experimentera fram ett nötfritt (men fortfarande glutenfritt) recept.

DETTA BEHÖVER DU

IMG_1653

♥ 1 ekologiskt ägg
♥ 1/2 dl bovetemjöl
♥ 1/2 dl pofiber
♥ 1/2 dl vatten
♥ 1 msk linfrön
♥ 1 tsk bakpulver
♥ En nypa salt

Blanda alla ingredienserna i en mugg eller liten skål. Kör i micron på två minuter – Klart!

IMG_1655 IMG_1657 Konsistensen är väldigt lagom. inte för rinnig och inte för degig. Eftersom storleken på ägg kan variera så kan det behöva späs med lite mer vatten. Men jag har testat med både stora och små ägg och har inte blivit någon större skillnad. IMG_1659 Efter två minuter i micron ser det ut som en liten bulle!IMG_1662 IMG_1663

Skär upp och låt svalna.
Jag äter mina med smör, ost och ekologisk gurka. Nom. 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.