Förra veckan var jag på Fröjd tillsammans med Patricia (och Valther såklart hehe..).
Förutom lite shopping och häng så åt vi lunch där också. Vanligtvis brukar jag ta dagens soppa eller den vegetariska ceasarsalladen när jag är där, men denna gången slog jag istället till på en pizza och OJ vad den var god!
Botten var riktigt frasig utan att bli stenhård eller seg, något som annars kan vara svårt att få till med glutenfri deg.
Och toppingen var så fräsch! Tomatsås, mozzarella, parmesan, balsamico och massor av ruccola.
Bestämde mig för att försöka återskapa den hemma.
Pizzadeg till två plåtar:
• 1 dl Bovetemjöl
• 1 dl Havremjöl
• 2 dl Durramjöl
• 2 dl Majsmjöl
• 2 msk fiberhusk
• 1 tsk salt
• 1½ dl valfri olja (jag tog raps)
• 2 dl vatten
• 1 ägg
Bara rör ihop alla ingredienserna väl och platta/kavla sedan ut tunt på bakplåtspapper. Släng på valfri topping och grädda ca 15-20 min på 200ºc.