Kan ni också bli periodare när det kommer till vissa maträtter? Jag har en tendens att snöa in mig på mat som jag tycker är god, gå all in och äta samma sak i flera dagar och veckor. Eller, kanske inte samma sak all day every day, men ofta vid flera måltider i veckan!
Denna pastan har jag gjort under flera års tid och periodvis föräter jag mig på den. Behöver då en liten paus, snöar in mig på något annat, för att sedan återuppta denna igen haha.
Egentligen är det inget märkvärdigt med den, förutom att den är väldigt god och väldigt enkel att göra.
Nu under mammaledigheten uppskattas den extra mycket eftersom den även går så himla snabbt att tillaga.
Jag har även upptäckt att det faktiskt går att amma samtidigt som man river parmesanost! Praktiskt!
Egentligen har jag som vanligt inget direkt recept med mängder och så vidare.. Men detta har jag i alla fall i den:
• Valfri pasta!
• Oatly havrefrâiche, men funkar lika bra med vanlig créme frâiche
• Soltorkad tomatpesto
• Parmesan alt Grana padana
• Spenat
Koka pasta, blanda i frâiche och tomatpesto och rör runt så allt blandar sig. Riv i parmesan och smaka av, här kanske man vill tillsätta mer pesto eller mer ost för extra sälta. Jag älskar parmesan så öser på rejält av den!
Till sist har jag i mängder av hackad spenat. Ger ett göttigt krisp och balanserar sältan från det andra.
Så enkelt!