Idag görs det inte jättemånga knop.. Vi slöar mest runt, jobbar lite, äter lunch, underhåller pälsbollen etcetera.
Jag blir lätt rastlös och får såna där oduglighetskänslor om jag inte gör något (igenkänning någon, typ alla kvinnor?) så bestämde mig för att baka kakor! Något som dessutom både är kul och förhoppningsvis gott 😛
Som vanligt gick jag på känn. Försöker bedöma en konsistens och gör smaker på känn.
Fast denna gången lev inte smaken så avancerad… Choklad blir sällan fel hehe.
Så idag blev det glutenfria chokladcookies utan vitt socker!
Du behöver:
• 2 ägg
• 100 g smör
• 4 dl glutenfria havregryn
• 2½ dl durramjöl
• 2½ dl mandelmjöl
• 1½-2 dl kokossocker
• 1 msk kakao
• 2 tsk fiberhusk
• 1½-2 tsk bakpulver
• En rejäl nypa vanijpulver
• Lite salt
• ca 60 g hackad mörk choklad
• När kakorna redan var i ugnen insåg jag att jag ville ha kanel också, men då var det redan för sent, så får bli till nästa gång!
Gör så här:
Blanda alla ingredienser väl, med en bra visp eller använd händerna. Forma kakor i den storlek du vill ha. Jag gjorde mina ganska stora och rejäla och då blev det 20 kakor. Grädda på 175°c ca 12-15 min
Kakbak!
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.