Kejti Ståhl

Fläder

fladerblom
flader3Jag, precis som många andra, älskar smaken av fläder. Och nu när säsongen är här, när den blommar för fullt, så får man passa på att ta vara på minsta lilla blomma!

Traditionell flädersaft med massvis av socker är jag sådär förtjust i. För mycket socker i min kropp och jag blir illamående, får ont i huvudet etc. Så det skippar jag!
Istället låter jag blommorna dra i minst 48h tillsammans med citron och en skvätt honung/agave/lönnsirap. Så istället för ett koncentrat blir det en färdig dryck.
I år gjorde jag även en variant där jag hade i en ört-tepåse som jag annars brukar göra iste på. Lät de dra tillsammans och sedan bara att dricka. Blev en riktig höjdare! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.