Kejti Ståhl

Pangkakor!

Pannkakor på en tisdag? Absolut! Sätter suget in är det inget mening med att kämpa emot.
Pannkakor är en sådan rätt som alltid var en favorit som barn, kändes nästan högtidligt varje gång det serverades.

Varianten med vetemjöl funkar inte så bra för mig så har istället länge gjort min pankisar med fiberhusk. Ville dock testa en annan variant, något som blev ännu mer likt den traditionella.
Så jag tänkte till lite, försökte fundera på hur mycket vätska de olika mjölsorterna binder, vilken konsistens och smak de ger. Fick sedan fram ett resultat som blev SÅ bra!

IMG_3735 IMG_3736

Du behöver:

♥ 2-3 ekologiska ägg (beroende på storlek)
♥ 2 dl havremjölk
♥ 2/3 dl bovetemjöl
♥ 1/3 dl majsmjöl
♥ En nypa vaniljpulver
♥ En nypa salt

Vispa ihop alla ingredienserna och stek på medel värme i kokosolja (eller liknande).
Jag åt mina med kokossocker och citron – Mums!
Gjorde även till matlåda i morgon, då toppar dem jag med bär och keso.

IMG_3740 IMG_3752

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.