Söndag och jag fick sovmorgon till 8. Helt otroligt skönt!
Har ätit frukost och slänger nu ett öga på Nyhetsmorgon innan det är dags att sticka till jobbet.
Hade en riktigt härlig kväll igår. När jag kom hem från jobbet hade Erik förberett middag för vi skulle ha gäster. Jag gjorde lite småpiff samt testade en ny efterrätt. Raw citronrutor.
Min vän Jenny taggade mig i ett recept på fb häromdagen som lät väldigt gott. Så bestämde mig för att testa, men modifierade lite.
Har inga exakt mått eftersom jag smakade av och gjorde korrigeringar baserat på hur jag ville ha det. Men ungefär så här:
Botten:
♥ 1 1/2-2 dl havregryn, som först mixas till fint mjöl
♥ 1/2 dl kokos
♥ 8 dadlar (beroende på strl)
♥ 2 msk kokosolja
♥ Lite vaniljpulver
♥ En nypa salt
Mixa först havregrynen och kör sedan alla ingredienser i en matberedare tills smeten är kladdvänlig. Platta sedan ut på bakplåtspapper.
Fyllning:
♥ 2,5 dl cashewnötter, blötlagda i minst 4 h
♥ Saft+zest från en citron
♥ 4 msk agavesirap
♥ 3 msk kokosolja
♥ 1 msk kokossocker
♥ Lite vaniljpulver
Kör i matberedare tills fyllningen är riktigt krämig och slät. Bred ut över botten och frys i ca en timme.
Jag tyckte de blev helt sjukt goda och både Emelie, Martin och Erik verkade godkänna dem också 🙂
Är SÅ glad att jag har några kvar som jag kan kalasa på idag 😛