Att säga att jag och Erik är pajfantaster är en viss underdrift. Vi kan gärna äta paj varje vecka, minst en gång i veckan. Kanske inte varje dag dock.. Kanske…
Vi har varit sugna på att göra sommarens älskade kesopaj igen. Men på grund av tidsbrist har det inte blivit av. Men så igår innan jag skulle gå iväg till mitt sista pass knåpade han ihop en riktigt tjusig, och god, kesopaj!
Det roligaste är att Erik gjort ett körschema till paj-görandet. Mannen i ett nötskal (eller pajskal hehe)..
Har man svårt att tyda vad som står så kommer receptet här:
PAJSKAL
♥ 2 dl bovetemjöl
♥ 1/2 dl rismjöl
♥ 1/2 dl majsmjöl
♥ 150 g smör
♥ 3 msk kallt vatten
♥ Någon msk olivolja
Förgrädda 10 min på 225°c
Igår hade vi knappt 100 g smör så blandade ut resten med olja tills konsistens såg bra ut. Blev tiptop!
FYLLNING
♥ 250 g keso
♥ 3 ägg
♥ ca 1/2 dl rivost
♥ salt & peppar
Grädda det hela 25-30 min på 200°c