Idag är det alltså fredag och dags för det berömda myset. Alla har sina egna traditioner och jag förknippar fredagskvällar med Postkodmiljonären och expressens fredagsbilaga.
När jag var yngre så var det Pacific Blue och Fångarna på fortet med Gunde och Agneta.
De flesta är trötta efter arbetsveckan och då tenderar de lokala pizzeriorna att bli nedringda. Men vill man vara lite åt det nyttigare hållet kan man testa att göra min nyttiga, glutenfria pizzabotten! YAY!
• 2 dl quinoamjöl
• 2 dl mandelmjöl
• 1 dl pofiber
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk salt
• 3 dl vatten
• 1/2 dl olja
• 1 ägg
• Riven ost
Blanda alla ingredienserna och bre ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 15 min på 225°C
Ta sedan ut och toppa med valfritt tillbehör, tjoffa in i ugnen ytterligare några minuter. Jag brukar blanda tomatpuré och tomatpesto och grunda med. Sedan squash, champinjoner, röd paprika, kalkonkorv, basilika och några till stänk rivost.
Medan man lagar sin fredagspizza kan man lyssna på den här gamla dängan.