Kejti Ståhl

Chiapudding

Idag har jag en riktig fixar-dag i köket! Är ledig från gymmet så passar på.
Bland annat så gjorde jag den alltid lika älskade chiapuddingen.

Jag har använt chiafrön i många år men det är först nu jag börjat experimentera mer med dem.
Chiafrön är rika på omega-3, fiber och protein. Dessutom så innehåller de en hel massa andra nyttigheter. Jag använder dem i frökex, bröd, på gröten, i smoothies etc. Dessutom är de alldeles utmärkta att blanda med frukt/bär och göra sylt av eftersom chiafrön binder vätska och bilder en geléliknande kapsel runt fröet.

Men idag fick det bli pudding!
Jag började med att mixa 4-5 dadlar med ca 1/2-1 dl rismjölk, tillsatte 1 tsk raw kakao, lite vaniljpulver, en yssepysseliten droppe pepparmintsolja och ca 1 msk chiafrön. Blanda väl och låt svälla i kylskåpet 20 min.

Så basen är mjölk/vatten och frön, sen kan man blanda i lite vad man vill. Bär, nötsmör, kardemumma, kanel.. Bara låt fantasin flöda!

IMG_5265IMG_5263Tänker inte säga vad sambon kallar det.. Men lovar att det är godare än vad det ser ut!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.