Kejti Ståhl

Glutenfri morotskaka!

Alltså, ibland blir saker och ting så himla mycket bättre än man förväntat sig!
Ville göra en glutenfri morotskaka. Så jag gjorde en, och det blev asabasabautagott!

Du behöver:

♥ 2 ägg
♥ 2 dl kokossocker (eller annan valfri sötning)
♥ 3 dl finriven morot
♥ 2 dl bovetemjöl
♥ 1 dl kokosolja (alternativt vanlig matolja)
♥ 2 tsk bakpulver
♥ 1 tsk kanel
♥ 2 krm vaniljpulver
♥ en skvätt kardemumma, efter smak och tycke
♥ Kokos

Gör så här:
Kokosolja och kokosströ en springform (jag tog en ganska liten form, ca 20 cm i diameter). Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Vispa sedan ägg och socker fluffigt. Smält oljan och tillsätt till äggblandningen. Vispa sedan försiktigt ned de torra ingredienserna och vänd till sist ned morötterna. Grädda ca 30-35 min på 175 grader.
Sedan gjorde jag även en frosting. Den höftade jag bara och har inte superkoll på exakt måtten jag använde. Men på ett ungefär:

♥ 200 g philadelphia
♥ Saft från 1/2 ekologisk citron
♥ Knappt 1/2 dl kokossocker (eventuellt lite mindre än så men smaka av)
♥ 1 msk agavesirap
♥ En knivsudd vaniljpulver

IMG_5234Ominom.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. admin

      Tack snälla! 🙂 Ja jag bakar bara glutenfritt och utan vanligt vitt socker, tycker det är superkul att experimentera i köket! Ja det vore kul att ställa upp, ska läsa på lite och förhoppningsvis hinner jag vara med 🙂 Tack, och detsamma till dig! 🙂