I kväll så bjöd jag Pontan på älgskav med pressad potatis. Älgskaven har jag fått från mamma, det är så gott med vilt.
Jag gjorde det väldigt enkelt för mig. Jag stekte skavet så att det fick lite färg, sen tog jag ur det från pannan och stekte riven lök och vitlök i fonden som bildats. När löken blivit mjuk så hällde jag i köttet igen, tillsatte ca 2dl vatten och en buljongtärning. Det lät jag koka tills allt vatten försvunnit. Då tillsatte jag matlagningsgrädde, soya och torkad svamp. Sen lät jag det koka på svag värme tills Pontus kom hem och vi kunde äta.
Det där ser ut som en typisk rätt som min pappa skulle bjuda på 🙂 Gott!
Svar: Ha, ha – ja, vänta du bara! Jösses, man fattar inte vilket heltidsjobb det är innan man sitter med sitt lilla pyre i famnen 🙂 Det har varit tre asjobbiga veckor – men nu känns det bättre dag för dag och jag är askär i min lilla skrutt! 🙂
Kram