Ida Zäta

Recept – Fransk Hallonkaka

Första juni bjuder ju inte direkt på sommarväder men sovmorgon det fick jag i alla fall, makalöst skönt!

Igår gjorde jag en supergod Fransk Hallonkaka som jag vill dela med mig av. Jag hittade receptet på facebook via tidningen Hembakats sida. Där finns det alltid massa smarrigt, *tips tips*

Underbart god och somrig pajkaka som kan serveras som den är eller tillsammans med en klick grädde eller vaniljsås. 

Cirka 8 bitar

2ägg

2dl strösocker

2 1/4dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

200g frysta hallon

100g smör, kylskåpskallt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175° . Smörj en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter. 

2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. 

3. Bred ut smeten i formen. Fördela hallonen jämnt över kakan. Hyvla över smöret med en osthyvel. 

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna. Servera den gärna med en klick grädde.  

    

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.