Ida Zäta

Julgodis

Idag har jag stått i köket större delen av tiden. Det var på morgonen som vi var och handlade men sen vi kom hem så har jag stått där. Det måste ju bli några brända kalorier i alla fall, eller räkas dom inte? Många kalorier kommer vi stoppa i oss under julen, det är ett som är säkert så det hade ju varit bra att bränna endel. Det som har bakats här hemma är två satser Knäck, Kolakakor, Wiener-nougat och Bounty. Den första satsen Knäck kokades inte tillräckligt länge utan blev allt för lös. Den andra satsen var jag noga med att komma upp i 127° och den blev toppen. Behöver dock köpa nya formar då de jag använde är totalt värdelösa, men väldigt fina! Kolakakorna blev jag inte heller nöjd med. Det är andra omgången jag gör dem nu och jag får liksom inte till dem.. någon som har ett bra tips? Tänkte annars pumpa mamma på det ”hemliga” receptet i morgon! Hennes blir alltid så makalöst goda. Wiener-nougaten och Bountyn blev jätte goda, det kommer säkerligen var snabb åtgång på dessa och jag gissar att det blir till att göra fler innan jul. I morgon ska jag fortsätta, då blir det Daim-Rocks, som ni märker är jag totalt inspirerad av Emily.

1112141

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Jag brukar göra kolakakor efter ett recept i Hembakat, de blir fantastiskt goda!

    100 g smör, rumsvarmt
    1 dl strösocker
    1 msk vaniljsocker
    ca 2 ½ dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 msk ljus sirap

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst.
    Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen.
    Arbeta snabbt ihop till en deg.
    Dela degen i tre delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna något.
    Grädda längderna mitt i ugnen i 10–12 min.
    Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna kallna på plåten.