Ida Zäta

Hur jag lyckades med Cake pops.

Jag har läst massvis med recept, testat olika ingredienser och olika verktyg men aldrig lyckats med de sockersöta bakverken cake pops, fram tills nu. Nu tänker jag dela med mig av vad mina största misstag har varit.

1. Jag har gjort bollarna för stora (trots att jag har tyckt att de varit minimala).
2. Jag har haft för tjock ”pinne”.
3. Jag har haft för mjuk sockerkaka.
4. Jag har inte haft tillräckligt varm choklad.
5. Jag har låtit dem stå i frysen i stället för kylen.

De jag gjorde idag gick på drygt en timme och så här gjorde jag. Mixa 2pkt Orio kakor tills det bara är smulor. Blanda i 100g Philadelphiaost. Jag körde allt i mixen tills det var en deg. När allt hade kladdat ihop sig rullade jag ut de på diskbänken och delade det i lika stora delar, jag fick 32 bollar. Ställde dem i kylen under tiden jag smälte lite choklad för att doppa pinnarna i. Doppade pinnarna och stack ner dem så långt jag kunde i bollarna och ställde sedan allt i kylen igen i 30min. Smälte resten av chokladen och doppade en och en av popsen med hjälp av en liten barnsked. Ställde dem på en bricka och strösslade. Nu får de stå i kylen tills jag kommer hem i kväll och sedan blir det frysen tills det är dags för kalas!

IMG_1169.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.