Ida Zäta

Gi Lasagne

Den bästa och ända lasagnen som jag gillar är en Gi-lasagne som jag har hittat receptet på i en kokbok som vi fick för några år sedan av Pontus mamma, Gi dag för dag heter den. Den är så sjukt god! Rekommenderas varmt!

2 squash

1 tsk salt

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

olivolja

500g nötfärs

1 burk krossade tomater

1 lagerblad

2 tsk torkad basilika och oregano

salt och peppar

smör

1 1/2 dl grädde

1 paket mozzarella

Sätt ugnen på 225°C. Skiva squashen på längden. Lägg upp skivorna på en handduk och strö över salt för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna i någon minut. Lägg upp på ett fat. Bryn köttfärsen i olivolja. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt koka i 10 minuter. Smörj en ungsfast form med smör och lägg ett lager med squashskivor på botten. Varva med köttfärssås, ett lager squash, köttfärssås och ett sista lager squash på toppen. Häll på grädden. Riv mozzarellan och strö över gratängen. Gratinera i ugn 20-30 minuter eller tills gratängen fått fin färg.

2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.