Ida Zäta

Parken Zoo

Vi hade en riktigt bra dag igår på Parken Zoo i Eskilstuna. Vi hade inte planerat att åka dit just den dagen men när vi vaknade och såg att solen inte lyste tog vi tillfället i akt. Vi hade sagt att vi ville göra en till utflykt innan semestern var slut, men med gassande sol och skyhöga temperaturer har stranden lockat mer. Eskilstuna bjöd dock på bättre väder än utlovat och det var gassande 30+ hela dagen, som tur var höll sig solen bakom molnen för det mesta, annars hade det nog varit olidligt. Stockholm har ju dock upplevt en tropisk storm så jag är glad att vi inte valde att åka till Skansen.

Till skillnad från sist vi var på Parken Zoo intresserade sig nu Felicia för djuren i stället för människorna. Hon tyckte att det var jätte roligt att springa runt och leta och spana. Lilla zoo var dock mest uppskattat där djuren gick fritt runt en och man fick klappa. Mini hästarna var en stor hit! Själv kan jag tycka lite synd om djuren som inte har någonstans att gömma sig från alla klappvänliga barn och vuxna. Vi försöker att lära barnen att inte gå fram till djuren utan låta djuren komma till oss, kommer inte djuren så springer vi inte efter för att klappa.

När vi hade sett alla djuren gick vi och åkte karuseller och fyllde på med vatten och lite popcorn. Jag tror vi drack fem vattenflaskor, en dricka, två MER och två festisar tillsammans, vi svettades en del JA. Jag och barnen började med att åka safaritåget, Elias tjöt av lycka och vinkade glatt till Pontus varje gång vi åkte förbi. Sen åkte jag och Felicia larven (mini berg och dalbana) och det kittlade i hennes mage i backarna, hon ville bara åka mer.

Vi avslutade vid scenen där Amy Diamond och Oscar Zia uppträde. Barnen gjorde slut på sina sista resurser och vi fick en stund i skuggan. Vi hoppade in i en kokhet bil (tur man har ac) och styrde hem, barnen somnade på två röda.

280714628071452807147280714328071442807148280714228071492807141

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.