Då har jag varit i bakartagen igen. Andra dagen i rad och denna gång blev det småfranska. Håller jag på att bli en bullmorsa eller är det bara för att det är så sjukt tråkigt att gå hemma och släpa fötterna hela dagarna? Kanske lite av båda. Har ju tänkt att baka och frysa in bullar och matbröd tills lillan kommer så att man i jul bara kan ta fram och bjuda sina gäster. Det är lika bra att börja i tid, man ska ju prova ut allt också vad som är gott och inte, och vad som går att frysa in framför allt.
Receptet har jag tagit från min gamla hemkunskapsbok.
Ingredienser
2 dl fingervarmt vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
25 g jäst
4-5 dl vetemjöl
Pensling
1 ägg
Vallmofrö
Häll fingervarmt vatten, olja och salt i en skål. Smula ner jästen. Rör med en träsked.
Tillsätt 4 dl vetemjöl. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Arbeta degen tills den släpper skålen.
Låt degen jäsa under en duk i 15 min.
Smörj en plåt. Knåda degen smidig på ett lätt mjölat bakbord.
Rulla ut degen till en längd och dela den i 8 lika stora bitar. Rulla varje del till en bulle och ställ på plåten.
Låt degen jäsa i ytterligare 15 min under duk.
Pensla bullarna med ägg och strö på vallmofrö.
Grädda bullarna i 8 min, mitten av ugnen på 250°
Ja du skulle ju träna juh!! Men på torsdag hoppas jag kunna kidnappa dig när killarna kolla på hockey för jag vill lyfta in saker i Grilles rum 🙂
Idag fick jag minsan inte någon inbjudan… 😉