Ida Zäta

Bästa strandkakorna

Soliga dagar som spenderas på stranden vill i alla fall jag ha en fullproppad frysväska med mig med en massa gott i. Det får gärna vara enkelt att göra också så att det går snabbt på morgonen.

Till fikat har jag ett toppen recept som är superenkelt och inte kräver allt för mycket energi eller talang. Jag pratar om Kokoskakor.

Vispa 4 ägg och 6dl socker (jag tar 4dl) poröst. Smält 150g smör och blanda i. Tillsätt 1dl kakao, 2tsk vaniljsocker, 2krm salt och 3dl vetemjöl.

Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15 minuter.

Medan kakan gräddas gör du i ordning kokosblandningen.

Smällt 75g smör, tillsätt 1,5dl grädde, 1dl ljus sirap, 2dl socker (jag tar 1dl) och 200g kokosflingor. Låt sjuda på svag värme under omrörning i 5 minuter.

Bred ut kokosblandningen på kakan och sätt in den i ugnen 10 minuter till. Låt den sen svalna och skär upp i bitar.

20140711-201610-72970686.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.