Ida Zäta

North 13.5 Jogger

North 13.5 Jogger har tre stora 16 tums luft hjul. Det gör att den känns stabil och blir väldigt behaglig att köra oavsett underlag, och trotts att det är tre fasta hjul är den väldigt lättmanövrerad när man springer med den och svänger väldigt lätt, men behöver bara lägga mer tyngd åt det hållet man vill styra. De underlagen jag har sprungit på är asfalt, grusväg och skogsväg.

 

Sittsen är rymlig, både Felicia (2,5år) och Elias (1år) sitter väldigt bra i den med gott om utrymme. Ryggstödet går enkelt att fälla till helt liggläge och Elias somnar alltid i den. Suffletten är kanske ingenting att hurra över, den är varken särskilt lång eller genomtänkt, men den gör sitt jobb till 70%. Jag skulle önska att suffletten var längre och var böjd neråt så att den skyddade barnet även när man har ryggstödet i liggläge. Det finns dock ett tittål så att man kan se barnet även när suffletten är utdragen.

 

När man fäller ner ryggstödet i liggläge är det bara nät som skydd för barnet. Detta är på två sätt, det är praktiskt för personen som springer eftersom luften kan glida rak igenom vagnen och man slipper eventuellt motstånd. Men för barnet som ligger och sover i drag kan det inte vara särskilt bra. Det blåste oerhört mycket en dag när jag sprang och Elias var alldeles kall när vi kom hem. Jag hade då föredragit att ha lite motstånd bara han hade haft det varmt och mer ombonat.

 

Handtaget är klätt med skum och är väldigt behagligt att hålla i, jag hade dock önskat att det gick att reglera i olika höjd då jag upplever det som väldigt högt medan Pontus tycker att det är alldeles för lågt.

 

20140701-200513-72313125.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.