Ida Zäta

Elias 5 månader

0210131

I söndags blev Elias fem månader, en växande lite kille som blir allt mer nyfiken på livet. Han är en riktig liten pajas som har ett temperament som en inte är av denna värld. Till skillnad från några månader tillbaka har han dock väldigt nära till skrattet, så fort han får lite uppmärksamhet blir han helt till sig. Nu låter det kanske som om han aldrig får uppmärksamhet men jo då det får han i mängder, av alla i familjen och speciellt storasyster.

Senaste månadens utveckling är att han rullar runt, dels från rygg till mage men det har också hänt att han rullar från mage till rygg. Han kan sitta själv i korta stunder, men använder då armarna som stöd. Han älskar att bada, speciellt syskonbada, men oavsett sprattlar han som en liten fisk så fort han ser vattnet och skrattar högt. I matväg älskar han gröt och dricker gärna mycket vatten till, precis som sin syster. Annars är han ganska matfrisk och de mesta går lätt ner, vi har hittills provat potatis, palsternacka och olika fruktpuréer förutom gröten då.

Elias har helt oundvikligt med en storasyster upptäckt teven, där ska det gärna spelas Babblarna – Stompalong Tut Pling Sång eller ”Jag är en gummibjörn”, då stannar han upp och fokuserar allt på att titta.

Han använder stl.68 i kläder men byxorna börjar bli korta, det är nog dags snart att uppdatera till en storlek större men jag får ta tag i det efter namngivningen. Nästa bvc besök har vi om en vecka och det ska bli spännande att se hur mycket han har vuxit!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.