Ida Zäta

Förlossningshandboken

Igår fick jag ett efterlängtat paket i brevlådan. Förra veckan beställde jag hem Förlossningshandboken från Adlibris, den skulle skickas inom 2-5 dagar och levereras dagen efter. Men det skickades 7 dagar efter beställning och levererades på dag 8. Detta har egentligen ingenting med någonting att göra, men jag ville bara berätta varför den var så efterlängtad. Jag har strö läst den i väntrummet hos barnmorskan och tyckt att den verkar väldigt bra. Nu när jag har ett eget ex så ska jag läsa den i lugn och ro och jag hoppas att jag kommer känna mig så förbered på förlossningen som jag bara kan bli. Det är 29 kapitel som tar upp allt mellan tankar inför förlossningen, Förlossningens olika stadier, Profylax och Amning. Den tar upp allt man kan tänka sig. Jag hoppas verkligen att den är så bra som jag målar upp den till att vara, jag lovar att återkomma med en uppdatering när jag har läst lite mer.

Annars har dagen bjudit på ett väldigt ostadigt väder med allt från strålande sol till hagel och åska. Men jag har lagt ner städningen för idag och sitter nu och myser i soffan med tända ljus på bordet och boken redo att lusläsas.

2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. idazäta

    Hej tjejer!

    Ja inte tror jag att en bok kommer att lösa alla mina problem under förlossningen. Men jag hoppas att den ska göra mig lite mindre nervös inför de kommande smärtorna. Samt få lite mer kunskap i olika smärtlindringar, ställningar som kan fungera och andra saker som man undrar över. Men när det väl är dags så får man väl bara följa med i allt som händer och förlita sig på att läkaren kan sitt jobb och kanske, men bara kanske komma ihåg något tipps som man har läst i en bok..

    🙂

  2. Hanna

    Jag läste väldigt mycket när jag väntade mitt första barn, men det blir inte alltid som man tänkt sig..
    Däremot, när jag väntade mitt andra barn, läste jag också en del (man glömmer) men då tog jag det verkligen till mig och jag inbillade mig att förlossningen fungerade bättre. Inte bara för att det var andra barnet, nog mer för att jag var avslappnade och lyssnade på kroppen….

    Hur svårt det än är att slappna av, FÖRSÖK. =)

  3. lillalady

    Jag läste massor med böcker innan förlossningen. När det väl satte igång så kom jag inte ihåg nånting av det jag läst. Man är så inne i det som händer, så man hinner inte tänka på allt man läst. Det är verkligen som alla säger, det är bara låta kroppen sköta det och bara följa med =)