Ida Zäta

Blåbärsmuffins med crumble

Jag har bakat Leilas goda Blåbärsmuffins med crumble idag och tänkte bjuda farfar som är här och målar. Receptet har jag tagit från hennes bok Leilas a piece of cake

12 Stora muffins

200 g smör

4 dl mjölk

Skal från 1 citron

4 ägg

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 nypa salt

Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3.

Crumble

75 g kallt smör

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl strösocker

Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö lite crumble på toppen och garnera med några blåbär på varje muffins. .

Fyllning

5 dl färska blåbär (eller frysta)

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 min på 175°


muffins6

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.