Elsas Dagbok

Är ditt jobb viktigare än ditt barns hälsa? 

Godmorgon fina!

Att vi i Sverige är så priviligierade när det kommer till VAB (vård av barn) är något som jag är tacksam över. 

Jag är tacksam över att jag eller Elsas pappa kan vara hemma med Elsa när hon är sjuk. För var har hon det bättre än hos sin mamma eller pappa när hon är sjuk? 

Vissa föräldrar beklagar sig över att de förlorar så mycket pengar när de är hemma med sjuka barn och att de hellre hade jobbat än stannat hemma. Förhoppningsvis så är det inte många föräldrar som beklagar sig…men en är en för mycket. 

Jag har även förståelse för de som är ensamstående och inte har en person till som bidrar till hushållskassan. Jag tänkte mer på familjer där fler bidrar till hushållets ekonomi i detta inlägget. Kände att jag ville förtydliga mig här. 

Hur tänker man som förälder när man säger så? Visst är väl era barns hälsa viktigare än era jobb eller? Och barn blir sjuka speciellt de tre första åren. Detta borde ni kanske tänkt på när ni försökte få barn…

Självklart kan det vara jobbigt att vara hemma när ens barn är sjukt men det beror ju på vilken sjukdom barnet har. Inte är det ju glamour att torka kräkor precis…och självklart är det ju det bästa om ens barn får vara friska och lönen är komplett när den kommer. Det är ju det man som förälder önskar sig. 

Men…livet funkar inte alltid så…

Vad är det då som gör att vissa beklagar sig över detta? Är det bara något man häver ur sig utan att tänka ett steg längre, okunskap, en ovilja? 

Igår när jag var hemma med Elsa så funderade jag mycket kring detta och jag funderade på vilka fördelar det finns med att vara hemma och vabba…

Så här kommer dom…

– Jag behöver inte ställa alarmet på klockan för att vi måste upp. 

– Vi kan ligga och mysa i sängen hur länge vi vill. 

– Vi kan äta frukost fram till lunch.

– Sen kan vi äta lunch fram till middagen. 

– Jag hinner plocka och röja undan sånt som blir liggande på veckorna.

– Jag kan lägga mig och sova mitt på dagen när Elsa sover om jag vill.

– Jag hinner träna medans Elsa sover.

– Jag kan leka med henne hur mycket som helst.

– Jag hinner med att se henne i allt hon gör.

Men det bästa av allt är ju att jag får vara med Elsa hela tiden…hon får min uppmärksamhet och jag får hennes. Vi blir ett ännu starkare dreamteam och det är ju så rackarns underbart.

Så nästa gång…tänk efter innan du talar…och njut av din tillvaro med det finaste du har. Det tänker jag göra hela dagen idag. 

Kram Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Trippelfarsan

    Jag håller med dig till fullo. Om fler tänkte som du skulle vi kanske slippa ligga sjuka en vecka per månad. Likadant när det gäller idrott och aktiviteter. ”Han hostade blod imorse men nu bör det vara ok”.

    Och precis som du säger har det sina fördelar att vara hemma med sjuklingar. Så länge man inte själv lider av en riktig mansförkylning. Men det är en annan femma:)

    1. Josephine

      Hej Trippelfarsan!
      Tack! Och jag håller med dig! I längden blir det ju sämre med allt om man inte prioriterar rätt…och ingen mår bra utav det.
      Det där du skriver om att hosta blod och sen kunna träna på kvällen, fy f n säger jag bara. Jag vet ju att det finns de som resonerar så…
      Ha en fortsatt fin dag!
      Och du….det där med mansförkylning får bli ett separat inlägg, hahaha!

  2. Eva Edenhag

    Mycket tänkvärt, om barnen fick stanna hemma tills dom blir friska, är det ju nåt alla vinner på. Minskar smittspridning, barnen hinner bygga upp sitt immunförsvar, vi får piggare o gladare barn på våra skolor o förskolor. ? Hoppas att hostan o andningen är ännu lite bättre idag. Kram på er o han en härlig dag.

    1. Josephine

      Så är det och alla skulle vinna på det i längden… Elsa hostar på men det går åt rätt håll. Hon får ju sådana attacker när hon typ springer lite. Vi blir hemma tills på fredag. Kram och ha en fin dag ni med❤️