Josephine

Elsas Dagbok

Annons

En bättre söndag…

Godmorgon fina!

Söndagen blev så mycket bättre än lördagen….

Jag startade dagen med två timmars skön träning för kropp och knopp. 1 timmes löpning i skönt väder och därefter ett styrkepass på fabriken.

Att träna och röra på mig gör att jag mår så bra. De här dagarna utan träning (laddade inför Bike and Run som inte blev av) gjorde mig denna gången inget gott. Jo för kroppen var det skönt med vila men inte för knoppen. Det var därför jag kände mig så låg igår.

Så denna veckan blir det hårdkörning. 6 pass är inplanerade och ska köras. Det är allt från långpass till fabrikspass. Ska bli så rackarns skönt att bara köra på.

Vi hann med mycket hemmagöra under söndagen. Pappan bytte till sommardäck på båda bilarna, vi lekte med en bilbana som Elsa hittade på farfars vind (där finns det mycket skoj:)

Vi grillade hamburgare till middag, jag fixade middagen till måndagen och så fick jag undan berget av rena kläder från tvättstugan, bytte i sängen medans pappan och Elsa tog sig en bastu.

En skön söndag enligt mig. Så nu rattar vi igång måndagen med ett leende på läpparna. Önskar dig en härlig dag!

Kram J

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...

En riktigt dålig lördag…

Hallå fina!

Vaknade imorse och kände mig låg i humöret…Inte den bästa starten på en lördag precis.

Tänkte att det kanske berodde på att jag inte tränat på flera dagar eftersom jag vilat inför loppet Bike and Run som det var meningen att jag och Mari skulle sprungit imorgon söndag.

Hela dagen har jag känt mig låg och jag blev lägre än lägst när Mari skickade ett meddelande på kvällen och berättade att hon inte kunde vara med för hon hade fått feber…

Jag som sett fram emot detta ända sedan vi bestämde oss för att vara med…fan också säger jag bara.

Självklart kan man inte rå för om man blir sjuk och jag hoppas febern försvinner snabbt så Mari blir frisk. Krya på dig min vän! 

Så det blir tyvärr ingen tävling för oss imorgon så jag ska köra ett stenhårt dubbelpass…först ett långpass och sen en sväng på Fabriken. Vill bara få ur mig allt och känna mig glad igen!

Kram J

Annons
Kommentera (4)

Kommentera

Se fler...

Sköna dagar

Hej fina!

Hoppas du haft en glad påsk med mycket kärlek och smaskiga påskägg.

Vi har haft rackarns sköna dagar i Åre!

Jag älskar Åre och dess omnejd. Fjällen är magiskt på många sätt och vis. Fjället ger mig ett skönt lugn och en härlig energipåfyllning.

Vi har åkt på skidturer, jag och Elsa åkte skoter  upp till en restaurang på Renfjället som heter Vita Renen medan pappan och Micke åkte skidor dit.

Jag har varit på SATS och tränat två gånger och så har jag hunnit med ett långpass, vi har ätit god påskamat och godis och bara varit här och nu.

Vi har badat på Holiday…gissa vem som var lyckligast? Rätt! Det var pappan;)

Nu vänder vi åter till vårt egna paradis Stenshyttan. Ska bli skönt att komma hem…Tack Åre för denna gången…Vi ses i sommar!

Kram J

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Här skulle jag alltid kunna träna!

Hej hopp och Glad Påsk på re!

Imorse tog jag min kropp och min knopp och rev av ett träningspass på SATS som ligger på Holiday Club i Åre.

Jag hade redan bestämt mig innan vi åkte hit att det gymmet skulle få sig ett besök utav mig. Jag har sett bilder på hur det ser ut på Instagram och när jag såg dessa så kände jag bara wow…dit ska jag när jag får chansen!

Så idag var det äntligen min tur! Och jag blev inte besviken! Stort, luftigt, fräscha träningssaker och en magnifik utsikt!

Körde först intervaller på löpbandet till en storslagen utsikt över Åresjön…

Därefter bidde det fem varv utav

– 10 KB swings

– 10 KB thrusters

– 20 CF- situps

– 10 Superman (rygglyft)

– 30 sekunder på Airbiken…puh Jag kommer att besöka stället en gång till innan påsksemestern är slut…det är en sak som är säker!

Kram J

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...

Någonstans i det ofattbara finns en enorm kärlek, omtanke, empati och styrka…

Jag har väntat på dagen när vårt land skulle bli drabbat…Nu är den dagen tyvärr kommen. Nu är Sverige ett land som drabbats av terror och ond bråd död. Stockholm, vår huvudstad är för alltid förändrad.

Fredagen den 7 april 2017, dagen som förändrade Sveriges historia, dagen som förändrade mig, dagen när ett flertal människor inte kom hem…de miste sina liv, några blev skadade, andra förlorade sina nära och kära och några fick bevittna detta illdåd…vi blev alla på ett eller annat sätt brutalt påminda om livets mörka sida.

Jag och många med mig hade planerat fredagsmys…men fredagsmyset uteblev på grund av en vettvilling som förstörde det…mitt fredagsmys satte sig i halsen som en gammal spya på väg upp…

När jag skulle läsa Aftonbladet på telefonen så möttes jag utav den svarta rubriken ”Sverige är under attack” då kom tårarna och alla känslor.

Ett virrvarr av känslor och tankar strömmade genom mig…

Vem? Varför? Är mina vänner okej? Tankar till de döda, skadade och deras anhöriga, all polispersonal, sjukvårdspersonal och andra inblandade som gjorde och gör sitt allra yttersta i en situation som denna.

Men den jobbigaste tanken är framtiden…Ska våra barn växa upp i terrorns grepp och fasa? Ska våran Elsa behöva vara rädd?

Nej nej nej skriker jag! Vi ska fan inte låta terrorn vinna! Vi ska aldrig ge oss! Vi ska tillsammans kämpa mot den och aldrig någonsin ge efter.

Vi vuxna ska visa barnen, våran framtid att den är ljus! Det onda ska aldrig någonsin få segra! Vi ska vara de förebilder som barnen förtjänar.

När jag läser om det fina som skrivs i sociala medier och när jag ser de goda som människor gör för sina medmänniskor i denna situation då fylls jag utav hopp.

Jag känner kärleken, omtanken, empatin och styrkan genom skärmen som jag har framför mig. Jag känner hopp och tro om en framtid som är vår och våra barns och inte terrorns.

Jag håller med dig Laleh…

Vad var det vi sa

När vi sträckte ut våra armar

vad var det vi sa

När vi två tittade ut ifrån berget

vad var det vi skrek

När drömmar bar oss bortom stan

å en dag ska vi härifrån
vi sa..vi ska ta över

vi ska ta över världen

vi ska bli stora

vi ska bli mäktiga, ha ha

och vi ska göra jorden hel

ja vi ska göra vattnet rent

och vi ska aldrig skada

varandra mer
och vi ska slåss

ja, vi ska slåss mot Goliat

så tro på mig för jag vet att

du är modigast
Vad var det vi sa

som vi aldrig nånsin skulle glömma

vad var det vi såg

i soluppgången vid sjön

vad var det vi skrek där

på vägen hem över fotbollsplan

en dag ska vi härifrån
ni ska ta över

ni ska ta över världen

ni ska bli stora

ni ska bli mäktiga, ha ha

och vi ska göra jorden hel

ja vi ska göra vattnet rent

och vi ska aldrig skada

varandra mer
och vi ska slåss

ja, vi ska slåss mot Goliat

så tro på mig för jag vet att

du är modigast, du kan” Så låt oss ta varandras händer och visa vårt mod, vi ska göra jorden hel igen…

Att vinna kampen är inte allt! Det är det enda! 

Kram J


Annons
Kommentera (0)

Kommentera