Josephine

Elsas Dagbok

Annons

Jag stampade på en risifrutti med foten…

Elsa här…länge sen sist…

Vet du vad jag gjorde häromdagen när jag och mamma var och handlade på affären?

Ibland testar jag liksom gränserna lite och denna gången så ville jag ha en sån där risifrutti som jag absolut inte tycker om, men jag ville ha en ändå för jag tycker förpackningen är fin.

Jag gick fram dit risifruttin låg och väntade på mig, tog fram den och la den i min egna lilla vagn. Sen sa jag till mamma att jag ville ha den.

Vet du vad hon sa då? Mamma sa nej! Hon sa att vi inte skulle köpa nån risifrutti eftersom jag inte tycker om den och bara spottar ut den ur munnen…Kan väl erkänna att jag gjort det några gånger förut men ändå liksom…hallå mamma!

Jag vägrade ge mig och mamma också…Jag sa ”snälla mamma” flera gånger men hon var benhård i sitt beslut. Hon sa att vi skulle gå och lägga tillbaka den bland alla andra fina risifruttina. Det tyckte inte jag!

Jag kände nu att min mamma var på väg att vinna risifruttistriden så jag var tvungen att göra något drastiskt…Så istället för att lyssna på min mamma så kastade jag den i golvet och så stampade jag med foten på den! Jo jag gjorde faktiskt det, hehehehe! Det kan även hända att jag skrek lite högt när jag gjorde det…

Som tur var så gick den inte sönder för då hade min sko blivit kladdig och så hade vi eller jag blivit tvungen att städa (OBS! gillar inte att städa).

Mamma såg vad jag gjorde och då gick hon fram till mig och sa att det inte var okej med det som jag höll på med och så förklarade hon varför.

Min mamma är väldigt bra på att förklara varför och så är hon liksom så lugn när hon gör det trots att jag gjort nått bus.

Jag kände själv att jag gjort fel så jag blev lite förlägen…Ja ja det hela löste sig och jag kommer förmodligen inte att försöka stampa på en risifrutti igen;)

Mamma vs Elsa 1-0….Dreamteam…min mamma och jag❤️

Kram Elsa

PS….Lyssna på dina föräldrar för de är kloka som ugglor även om det kan vara drygt ibland…;)

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

Se fler...

Rosa hår!

Godmorgon fina!

Hoppas du haft en fin helg! 

I lördags var jag till min favoritfrisör Elin i Gävle…

Jag skulle toppa mitt hår eftersom jag tänker spara ut det litegrann. Elsa tycker att mamma ska ha Pippiflätor…:)

Elin stylade och fixade mitt hår och sprayade in rosa partier i det och rackarns vad jag gillar att ha rosa hår!

Va söt du är mamma” utbrast Elsa när jag kom hem i mitt rosa hår. Hon har varje gång jag frågat henne vilken färg mamma ska va sagt rosa…Det är hennes favoritfärg och min med. 

Jag har alltid velat prova att ha rosa hår och det var ju kanon att det gick utan att det satt kvar permanent men direkt jag fick rosa hår så ville jag att det skulle sitta kvar för alltid.

Det försvann tyvärr direkt jag tvättade håret igår…snyft snyft, men som tur var så hade jag köpt en flaska med rosa spray så jag sprayade i mera!

Nu är jag helt inne på att färga vissa partier i håret rosa på riktigt! Det blir så galet snyggt till det gråa tycker jag…och jag orkar inte hålla på att spraya i håret varje gång jag tvättat det…

Sen var det visst en till som ville ha rosa hår…Mamma fixade…

Nu ska jag åka iväg och köra ett pass på fabriken innan jobbet. Pappan är föräldraledig idag och är hemma och myser med Elsa…och imorgon är vi alla lediga…rackarns skönt! 

Önskar dig en härlig måndag!

Kram J

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Vårruset…

Godmorgon solstrålen!

Visst ler du mot dig själv när du kollar dig i spegeln nästa gång? Va bra! Gör det och så berättar du för den vackra människan som ler tillbaka att du är värdefull och helt fantastisk!

Nu till gårdagen…Igår var det dags för ännu ett Vårrus i Gävle. Du vet det där loppet när ett par tusen brudar ska ta sig 5 km på vilket sätt som passar.

Regnet öste ner mer eller mindre under hela dagen precis som i fjol men det slutade när vi kom fram till Gävle.

Vilka vi? Jag hämtade upp Erica vid 17 tiden och så begav vi oss till Gävle och området för Vårruset. Jag och Erica. Tack Erica för en supertrevlig kväll! 

Vi minglade runt lite innan vi började värma upp. Lite jogg och några stegringslopp innan det var dags för start.

Eftersom jag inte valt nån tidtagning så fick jag inte stå längst fram…jag fick snällt ställa mig lite längre bak.

Meningen är att de som vill gå eller jogga sakta ska hålla sig på högerflanken medan vi som vill springa ska hålla oss på vänsterflanken.

Tror du det funkade? Nope inte alls. Så jag var tvungen att sicksacka mig fram rätt så länge innan det gick att springa på och få ett flyt i löpningen. Men va tusan, det var skoj ändå och jag är stolt över min insats.

Vårruset ska vara 5 km…mitt var längre på grund av mitt sicksackande…Nästa år blir det tidtagning så slipper jag sicksackandet. Heja mig!

Önskar dig en fin onsdag! Och du…kom ihåg att le.

Kram J

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Helgen som gick…

Godmorgon fina!

Så var långhelgen till sin ända och måndagen är här igen. En måndag när Elsas föris är stängt så vi är hemma idag och hänger. Så gött! 

Helgen som gick…vilket sommarväder! Jag som inte alls tycker om när det blir varmt har faktiskt tyckt att det vart helt okej med värmen. 

Jag har fått till riktigt BRAIGA träningspass och igår på mammornas dag så blev det träning både på fabriken och hemma.Hemmaträningen bestod utav att klippa gräsmattan! Det är väl rätt underligt att jag gillar att klippa gräs? Det är bara så skoj att se hur fint det blir och att det blir ett resultat. Det är bara att stoppa in hörlurarna med nån bra podd och så köra…

Meningen var att jag skulle börja skrapa färg på bastun igår, men det hoppade jag över…Jag ville vara med min familj och bara vara… 

Och just ja! Jag fick ju mammapresenter av våran gobit igår…Ett par nya tights från Röhnisch och en träningsväska från Karitraa…Elsa vet precis vad hennes mamma vill ha;)

Tightsen ska få göra premiär imorgon på Vårruset! Det blir sköj!

Nu bubblar kaffebryggaren så där härligt gött som bara en kaffebryggare kan…Elsa sover ännu och jag fixar lite här hemma. Snart blir det frulle, älskart! 

Önskar dig en finfin dag. 

Kram J 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Nya blommor och nytt projekt!

Godmorgon fina!

Igår var vi iväg till Falun och handlade blommor (läs Elsas mormor handlade blommor:) som när vi kom hem planterades ner i krukor som numera pryder våran tomt. Det blev så fint och ombonat. Tack mamma!Snart ska vi påbörja vårt projekt med att måla om loftsstugan, bastun och garaget…De byggnaderna kommer att bli svarta och jag är redan nöjd med resultatet, hihihi. Jag vet att det kommer att bli rackarns snyggt! Så på söndag ska jag börja skrapa färg…jag längtar!

Nu ska jag kliva upp och äta frulle…sen blir det dubbla träningspass…ska testa mina nya springskor med en löprunda och sen ska jag på ett lunchpasset på fabriken…det är tydligen ett discopass…det ser jag fram emot:)Mina nya Asics…så sköna!

Önskar dig en fin fredag! Du är värdefull!

Kram J

Annons
Kommentera (0)

Kommentera