Elsas Dagbok

Hon heter Linda…

Hej på din fining!

Hon heter Linda…och jag kallar henne för min nyfunna vän… 

 Häromdagen gjorde jag något rackarns roligt. Jag intervjuade en bloggkollega och hon intervjuade mig. Det slutade med att vi snackade med varandra i nästan två timmar i telefon och när jag la på kändes det som vi kände varandra. 

Tack fina, härliga Linda för samtalet och fler ska det bli! Jag är så rackarns glad att vi fått kontakt tack vare våra bloggar. 

Linda har en blogg som heter  Mammalinda. En härlig och ärlig blogg där du får följa livet som fembarnshemmamamma.

Jag har följt Lindas blogg sedan jag hamnade i bloggvärlden och jag har stannat kvar för hennes blogg tilltalar mig på så många sätt. Hon sprider glädje, kärlek och en hel del bus omkring sig. 

Så här beskriver hon sin blogg…”Jag har 5 busiga och underbara BARN och njuter av livet som HEMMAFÖRÄLDER. Bor i stort hus på landet. I denna blogg kommer ni att få läsa om en hel del bus och livsglädje. Det blir en del skrivet om vår minste son Helge som har akondropasi. Och så en hel del tankar och åsikter”

Här nedan följer min intervju med Linda…

-Vem är Linda?

Jag är en glad och positiv mamma till fem underbara barn. Jag har varit hemma sedan Ethel föddes för 11 år sedan. Att vara hemmamamma är något som jag valt själv, det passar våran familj och det är så härligt att kunna vara hemmamamma på heltid. 

-När och varför började du blogga?

Det var för ca 2-3 år sedan. Jag började blogga för jag tycker det är roligt att skriva och uttrycka mig och så tycker jag det är trist att kolla på tv, hihihi. Då sitter jag hellre och bloggar. Att blogga blir en social grej. Jag får kontakt med människor som jag aldrig skulle träffat om det inte vore för bloggen. Sen är ju bloggen ett minne för livet.

-Vad har du för favoritbloggar?

Din blogg förstås (bra svar LInda:) Sen följer jag Trettonbarnsmamman, Madeleine Ilmrud, 116 kvadratmeter, Petra Krantz Lindgren.

-Vad har du för favoritverktyg?

Min man! (Hihihihi, här skrattade jag gott:) Han fixar saker när det går sönder. VI bor ju på landet och då kan det vara så att saker behöver fixas lite mer än annars. T e x elen i vår ladugård krånglar ibland eller bilen. MItt verktyg Mattias lagar det mesta;)

-Vad är du beroende utav?

Barnen och kärlek samt att få umgås med familjen. Det är det bästa.

-Vad gör dig riktigt förbannad?

Jag blir inte superarg så ofta längre. Jag var ganska arg när jag var liten men nu har det försvunnit. Argheten har tagit slut. Jag blir dock väldigt ledsen och illa berörd när barn far illa. Det gör mig så ont att jag gråter.

-Vill du berätta lite om Helges akondroplasi?

Helge är född med något som kallas akondroplasi och det betyder att han är kortväxt. Han går upp i vikt och är hur frisk och glad som helst men han växer inte som han ska. Helge har fått detta av slumpen och inte av ärftlighet. Det är ca 5 barn i Sverige så får detta årligen. Läs gärna mer om Helges akondroplasi här.

-Vad är du bra på?

Jag är en kreativ person. Pysslig och påhittig. Hittar på olika ideër och lekar. Mina kalas som jag anordnar för mina barn är lite speciella. Det kan vara olika teman. Tex ett deckarkalas eller Pippi Långstrump kalas. (seriöst…Linda är otrolig på detta! Vem skulle inte vilja gå på ett hennes kalas:)

Jag brukar även anordna femkamp i våran trädgård och då tävlar vi tillsammans så att alla känner sig värdefulla.

Sen är jag även familjegympaledare för barn mellan 2 och 5 år. Då har jag olika teman på gymnastikpassen och både barn och föräldrar deltar. 

-Vad stod det i ditt senaste sms?

Hihihihi, att jag fått en avisering om att hämta ut ett paket som jag beställt. Är shoppinggalen:)

-Vad stod i sms et innan det?

Hihihihi, det var från min dotter och där stod det att jag hade ett paket att hämta ut från H&M!

Gör som mig och följ Linda på Instagram för hon har sådana härliga bilder som du bara blir så glad utav. På Instagram heter hon busigastunder. Hon har även en egen sida på Facebook som heter busigastunder. 

Tack än en gång Linda för denna härliga intervjustund med dig. Du är helt fantastisk som mamma och kvinna.

Kram Jossan

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.