Mammalinda

Annons

Välkommen hem till kaoset! 

Det här med att komma iväg i tid är verkligen inte vår starkaste sida. Det var både overaller, överdragsbyxor och skor som var borta. Det mesta hittades dock i pannrummet förutom Helges ena stövel. Efter att alla hade letat länge kom Signe på att Helge hade gått omkring med ena stövel och då insåg vi att den kunde vara precis var som helst!! Till slut hittade jag den under vår säng!! Busunge!! Det försvårar helt klart det hela med att komma iväg i tid! Haha, vilket pyssel det är ibland!! 

Imorgon blir det att panikstäda! Om jag nu inte orkar börja redan ikväll efter att vi kommit hem från Kolmården. Det är helt galet hemma! Särskilt vardagsrummet!! Helge var så duktig och hjälpte till att plocka fram snask till gårdagens kvällsmys. Verkligen sååå duktig! Han var supertaggad! Det var nog han som plockade fram det mesta (även sådant som inte ens skulle fram). Han startade med en skål jordnötsringar och den ställdes inte helt på bordet och vältes därför helt ut på golvet. Pang! Senare skulle han ta godistallriken (vi snaskade godis igår eftersom det inte blir godismys ikväll) och hela tallriken hälldes ut på golvet. Och vid en paus på Idol ville barnen träna och lyckades sparka till chipsskålen så att chipsbitar flög över hela rummet! Dessutom det vanliga spillet. Haha, som sagt, helt galet med stök!!! 

Och imorgon ska vi fira Mattias, tredje gången gillt! Vi har fått ställa in pga baciller innan. Men imorgon borde vi vara friska i alla fall. 
Välkommen hem till stöket liksom!! Haha, det blir nog bra! 

Nu blir det snart Kolmården.

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Några är glada och någon är frustrerad…

Imorgon är vi medbjudna av Norrköpings Event & PR till Kolmårdens magiska jul. Det är första gången som Kolmården har öppet över jul och det ska bli så otroligt roligt att få besöka ett juligt Kolmården. Så roligt att det har kommit snö också så att julstämningen är på topp!

Idag har några av oss lekt ute i snön. Det har varit studiedag idag så alla barnen har varit hemma. Det var så otroligt vackert ute och jag hade gärna varit ute länge och lekt. Men en liten stunds lek blev det i alla fall. Helge blir tyvärr SÅ frustrerad!! Han vill INTE ha vinteroverallen utan bara en tunn fleeceoverall och den räcker ju inte när man ska leka i snön. Sedan blir han superarg för att det är svårt för honom att gå i snön och egentligen vill han inte bli buren. Och DESSUTOM kunde han inte hålla i snöskyffeln som alla andra barn lekte med p.g.a. vantarna. Hade jag tagit av vantarna så hade det dröjt en minut och så hade han legat i snön med bara händer och då blir det riktigt kallt (och då hade han varit arg för det)!! Han ramlar ju ganska ofta och då är det skönt att ta emot sig med vantar istället för bara händer. Det var ganska många utbrott där på en ganska kort stund. Pust!! Samtidigt förstår jag honom att han blir frustrerad! Det är inte lätt att pulsa i snön när man är väldigt kort och dessutom har en otymplig vinteroverall!


Men åka pulka i backen med syskonen, DET gillade han!!

Till slut gick Alve in med Helge. Alve frös och ville gärna in i värmen. Så lekte jag vidare med Signe och Viola en stund till. Jag fick vara snömonster och så skulle jag jaga dem. Haha, det är alltid jag som ska vara monster.

Kram

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Så här är vår julkalender

Så äntligen är december här! Så magisk och härlig! Med mycket tissel och tassel! Och längtan och väntan! Och framförallt, månaden med massor med traditioner, gemenskap, värme och kärlek! Så underbart att äntligen få börja nedräkningen!

Barnen fick för någon dag sedan varsin chokladkalender och när julkalendern började i morse, pausade vi frukosten för att äta chokladen och titta på Selmas saga. Jag har stora förhoppningar på årets julkalender! Den verkar så mysig!

Som jag misstänkte fick Helge ett utbrott för att han ”bara” fick en chokladbit. Samma visa som förra året! Haha, men nästa år kanske… Min lille gottegris nöjer sig inte med en liten bit!

När barnen kom hem hade jag förberett vår egna lilla nedräkning. Jag är ju egentligen rätt pysslig och tänker varje år att jag ska göra en egen, men så kommer jag aldrig dit. Som ni ser är alla nypor tomma utom den första och det här systemet passar mig alldeles perfekt. Det blir för mycket att bestämma i förväg vad som ska hända och vad barnen ska få ända till julafton. Vissa dagar är det kanske ”bara” en godisbit, andra dagar skattjakter och andra överraskningar. Några dagar blir det händelser som koka knäck, pepparkakshus mm. Vi får se vad det blir helt enkelt. Barnen tycker det är lite spännande också. Vad kommer hända imorgon? Är det en godis, ett paket eller något vi ska göra?? En extra spänning 🙂

Idag blev det en skattjakt efter något smaskigt.

Jag hade gömt en chokladkalender till i rummet. Så imorgon har Helge två chokladgodisar. Fast jag tror att han kommer bli sur i alla fall. Haha, det är alltid för lite choklad 😉

Barnen älskar i alla fall skattjakt! Så det kommer komma fler skattjakter. Redan imorgon faktiskt! 😉 Vi har studiedag imorgon och då är det ju skönt att slappa. Mysa till det helt enkelt!

Och så ska vi ladda inför lördagens äventyr. Men det får jag skriva om imorgon.

PS. På Facebooksidan finns ett klipp när Helge står på händer. Måste ju visa (igen haha) hur duktig han är efter gårdagens BVC inlägg här på bloggen. Och så säger han alla syskonens namn. På sitt sätt. Han är så go!! Och jag visar (igen) att filma inte är min starka sida 😉 Jag kollar ju inte genom mobilen på Helge utan tittar på honom vid sidan av mobilen när jag filmar. Jag vill ju se honom i ögonen! Haha, därför hamnar han ur bild titt som tätt 😉 😉

Kram

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Tips på en GRYM julkalender!

Här kommer ett tips på en helt grym adventskalender med tävlingar VARJE DAG ända fram till jul! Den finns på bloggen På smällen (← Följtips) och vill ni läsa mer om hennes grymma julkalender kan ni gå in på hennes sida HÄR.

Jag har varit med i hennes julkalender tidigare år och den har varit helt suverän!! Massor med roliga och fina saker att vinna! Tyvärr har jag inte lyckats vinna något, men det är ju himla spännande ändå!! Spännande att se vad hon ska tävla ut och spännande att se vem som vinner.

Så gå in på hennes fina bloggsida kl 07.00 med start redan imorgon! Så spännande ju!

Julkalender-2016-2

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

BVC 2,5 års kontroll för Helge

Jag funderade på hur det skulle gå för Helge på dagens 2,5 års kontroll då man har språktest på BVC. Jag har själv aldrig varit orolig över att Helge inte pratar så mycket eller så bra. Han är så himla med när vi pratar ändå. Lyssnar, förstår och försöker så gott han kan. Det räcker gott för mig. Ordförrådet och uttalet kan komma senare. Alla barn behöver ju inte utvecklas i samma takt!! Säkert kommer det bli lättare för honom när han har fått rör i öronen och hör bättre.

Det kravet som BVC har vid 2,5 år är att barnet kan 50 ord (det behöver inte vara bra uttal). Först tänkte jag att han aldrig skulle komma upp i det antalet, men sedan började jag skriva ner de ord han sa. Och faktiskt är det ungefär så många ord han kan. Däremot så skulle hon prata med vår läkare om remiss eventuellt skulle skickas till logoped ändå i och med att uttalet inte är så bra. Om det inte blir en träff innan operation så lär det bli en träff efter.

Efter språktest så ville hon kolla lite motorik och då var Helge så himla härlig!! När sköterskan frågade Helge om han kunde hoppa jämfota så gjorde han det och strax efter så ställde han sig i en klockren på händer pose. Han stod helt stilla fast på händer. Haha, hon tappade hakan lite där!! Helge visar var skåpet ska stå!! Vem behöver kunna bra uttal när man är så grym och kan stå på händer 😉

När vi kom hem hade Helge somnat i bilen. Sov som en liten söt gris gjorde han! Eftersom klockan var 16.30 ville jag inte att han skulle sova så länge, så jag la honom i matsalen där de andra barnen höll till (och vi vuxna också). Jag hoppades på att han skulle vakna självmant men inte!! Det var inte så poppis att bli väckt!!

Som tur var hade Alve och Viola bakat sockerkaka, så fokuset hamnade på kvällens fika. Haha, då blev han genast ganska pigg faktiskt! Vem vill missa en fika liksom!! 🙂

Kram

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

 1. Jenny

  Va kan han stå på händer?!?! Det är väldigt imponerande 🙂 Min dotter hade inte 50 ord vid 2.5 men där emot var hon i fatt sina kompisar vid 3. Hon hade ju lagrat ord så när hon väl började så hade hon så många fler 🙂 Men jag oroade mig jätte mycket vilket jag tycker är lite trist nu efteråt. Skulle bara njutit av min härliga lilla tjej 🙂

  1. mammalinda

   Ja, visst är det coolt!! Det finns ett klipp på min Facebook sida om du vill se 🙂
   Det är så lätt att oroa sig som förälder. Det har nog alla föräldrar gjort någon gång alldeles i onödan. Kram

Se fler...