Mammalinda

Annons

Pannkakor i Gränna

Mitt i en cykelparkering i Gränna satt vi och åt pannkakslunch och njöt av svalkan skuggan gav, den fina utsikten och härliga umgänget. 

Helge vilade mot mitt ben samtidigt som han åt pannkakor med sylt och jag vet inte vem av oss som var mest kladdig! Sylt känns så kladdigt också även om det inte syns…

Det blir väldigt mycket sand som fastnar i syltkladdet! Han såg lite besvärad ut innan vi tvättade bort allt kladd!

Innan vi åkte vidare till Örserum för att bada, köpte vi så klart polkagrisar till alla. Det var ju priset alla fick efter att vi klarat alla midsommarlekar.

När vi kom hem grillade vi och några av barnen dansade tillsammans med vår vän Johan i åskmullret blandat med musik. Och så gungade de en hel del. Vi trodde nog att åskan skulle komma över oss, men vi kunde äta ute utan vare sig åska eller regn!! Kanske var det en fortsatt soldans barnen gjorde 😉 


Kram

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Vår midsommar

Vår midsommarafton är en dag utan tider att passa, massor med lekar där alla är med och fina stunder tillsammans.

I år är våra vänner från Uppsala med oss också och bor hos oss i några dagar. Så roligt! 

Vi börjar dagen med att äta frukost i lugn och ro, sedan förbereder vi tårta mm. Efter det är det den traditionsenliga midsommarkampen med många olika grenar (jag får skriva om dem i ett senare inlägg) där vi har ett gemensamt mål att nå. Vi kämpar tillsammans och eftersom vi var så duktiga i år också att nå målet blir det Gränna i morgon där alla tävlande får varsin polkagris. Smaskigt pris!

Efter alla lekar på eftermiddagen fyllde vi 1 badkar och 2 badbaljor där alla som ville fick svalka av sig. Det har varit en otroligt varm dag idag!

Vår jordgubbsmarängtårta!

Eftersom kvällen var så fantastisk satt vi ute och åt vår fredagschips. Vem vill sitta inne en sådan här kväll!! Vi roade oss också med att måla varandra i ansiktet mm med akvarellpennor. Tanken var att det skulle bli midsommarblommor i ansiktet, men Ethel målade svart skägg och mustasch på mig istället. Haha! Så grymt snygg jag var 😉 Ok inte så snygg kanske, men roligt var det!!


Min man gjorde en ros på min kind.


Hoppas att ni alla har haft en fantastisk midsommar med många fina minnen att se tillbaka på!!

Kram

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Vi är verkligen inga lätta kunder!!

Denna dag är en helt oplanerad dag. Vi vaknade på håret att hinna med frukost. Alla var sjukt trötta och bara sov och sov. Efter tog vi en sväng på stan. Men benen var trötta. Jag kollade igår på mobilen för att se hur många steg vi hade tagit, över 13000 steg och ca 1 mil hade jag gått. Inte så konstigt om barnen är trötta i benen då!! Och de gick nog minst dubbelt så långt (ni vet barnen springer hit och dit för att kolla på massa saker).

När vi hade fått i oss frukost och checkat ut åkte vi ner till stan. Mattias bar Helge när vi gick på stan men Helge var lite mammasjuk så han ropade efter mig. Det blir lite för tungt för mig att gå längre sträckor med honom i famnen, så han fick vara kvar hos Mattias. När han fortfarande var hos sin pappa, slutade han att ropa mamma och skrek istället ”Aj! Aj! Aj!”. Tillslut frågade Mattias honom var han hade ont. Vet ni vad busungen svarade?! Han svarade ”pappa”!!  Haha, han är för rolig! Då fick han komma till mig en stund och då var allt bra igen. Han vet vad han ska göra för att få som han vill… Just ”Aj” är något han använder ibland när vill få som han vill 🙂

Efter stan googlade jag fram en lekpark och så körde vi dit. Vi åkte nog mitt i smeten, för det var bilar, olika filer och spårvagnar överallt. Vi bad barnen vara lite tysta så att vi båda kunde koncentrera oss på vart vi skulle istället och under denna korta stund fick vi höra högst viktiga saker:

-Mamma, jag tror nallen har kissat på sig (vilket visade sig vara ett läckage från en vattenflaska)

-Helge vill ha en tofs i håret. Mamma har du någon tofs?? Är det NÅGON som har en tofs? Hallå??

-Mamma, jag har ett sår på mitt knä. Kolla mamma! Snälla, snälla, SNÄLLA mamma kan du inte kolla på mitt knä!!

Haha, de är för roliga!! 

Äntligen framme vid lekparken!!

Vi hittade en jättefin lekpark som kallades Positivet. Det fanns cyklar, Bobby car och sandlådeleksaker som man fick låna och fika till självkostnadspris (fikat är väldigt viktigt 😉 ). 

Traktorn var Helges favorit!!

Snyggaste toan!! 

På vägen hem stannade vi på McDonalds. Barnens favoritställe!! Jag tycker alltid så synd om personalen! Vi är verkligen inga lätta kunder!! Alla barnen och jag har specialare med extra tillbehör och ibland har barnen svårt att bestämma sig och ändrar sig och Mattias beställer massor. Jag lovar när jag säger, vi har ALDRIG fått rätt!!! Aldrig!!! 

När hon fick vår beställning, bad hon en kollega om hjälp för att hon hade en ”jättebeställning”. Hon såg något stressad ut! Och trots att hon synade kvittot hur många gånger som helst upptäckte vi fel när vi satte oss vid bordet. Idag missade hon 2 extra pommes och beställningen på 3 hamburgare kom bort. Hon skulle komma ut med dem men kom aldrig och när Mattias gick för att hämta blev en av hamburgarna fel, cheese istället för vanlig. Men vi skrattar mest!! Det blir så mycket och så fel att det är komiskt!!! Jag undrar om det bara är vi som drabbas?? 

Nu ska vi hem för att kolla på fotboll. Hejja Sverige!! 

Kommentera (4)

Kommentera

    1. mammalinda

      Så tokigt av mig att inte säga.. 🙂 Vi var i Göteborg tisd/onsd och det är där lekparken är. Inlägg om Liseberg är inte färdigt än, men kommer 🙂 Ha en härlig dag!

Se fler...
Annons

Äntligen framme i lekparken! Såå nöjd 

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Fel kläder*3

Kanske har vi lyckats igen!! Skulle inte förvåna mig! På scoutlägret blev vi blöta och leriga i tunna sommarkläder, på ALV rustade vi oss för regn men det var strålande solsken och supervarmt och nu åker vi bil i hällregn men har inga regnkläder med oss. Hoppas att det hinner lätta innan vi kommer fram, annars kommer vi bli blöta!!!

Jaja, ett äventyr är det oavsett väder!! Och det här äventyret har vi längtar efter länge!!

Ska bli så himla skoj 🙂

Kram

Kommentera (3)

Kommentera

Se fler...