Mammalinda

Annons

Ibland är vi lite galna!

Ibland är vi lite galna här i huset! Men visst får man kladda lite ibland? Även om man är vuxen?! Det är ju faktiskt lite roligt!! Fast att få bort allt kladd efteråt är inte alls lika roligt! Det var nästan att jag slängde ut den nya vaxduken pga alla fläckar. Men till slut fick vi den någorlunda fläckfri 🙂

Jag och Ethel målade varandra som ormar. Eller det var tänkt så i alla fall. Inte det lättaste djuret att ansiktsmåla sig som. Vi hade både ansiktsfärg, vattenfärg och någon akrylvariant. Det funkade lite bra med vilken som 🙂 Kladdigt som kladdigt. Typ.

Helge ville också vara med och fick bli katt! Han gillade att få färg i ansiktet. Han vill alltid vara med och göra som de stora!

Vi började att måla Helge och sedan fortsatte Ethel och jag att måla varandra. Jag tänkte nog att Helge skulle roa sig med att måla på ett papper, men han såg ju hur vi andra gjorde! Och vi målade ju inte på något papper, så Helge gjorde som oss och målade på sig själv (och på kläderna).

Sen kom Mattias hem (mitt i kladdkaoset 🙂 ) och började måla han också. Han är verkligen så GRYM på att få det snyggt! Viola blev en nyckepiga. En väldigt söt och glad liten nyckelpiga!!Och Signe blev en läskig och väldigt otäck…

…DINOSAURIE!!!

Visst är min man duktig!!! Så grymt snyggt det blev!

Efter dessa fina konstverk blev det akut dusch och bad.
Alve som har varit med några gånger ville inte bli målad. Det är bara kladdigt och så måste man duscha. Det är ju bara för jobbigt 😀 Vi andra kan inte låta bli!!

Ha en härligt helg!

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Lill-grupp på barnhabiliteringen

När de stora barnen hade slutat skolan för dagen, åkte vi allihop iväg till Barnhabiliteringen. Viola har ju varit där många gånger, men det var premiär för de stora barnen.

Idag var det lill-grupp och ridning som stod på programmet. Jag hade inte direkt räknat med att Helge skulle rida, men han tycker det är väldigt spännande med djur! Tjejerna däremot älskar hästar och ville mer än gärna rida!

Jag trodde faktiskt att Helge var lite rädd för hästar. I alla fall är han lite rädd för huvudet. Ryggen på hästen däremot verkar inte alls vara så farligt!! 🙂 Han var så söt där han satt på ryggen. Och väldigt stolt! Jag höll så klart väldigt hårt om hans små ben, så att han inte skulle ramla av. Och som tur var hade hästen en cowboy-aktig sadel, med en högre ”knopp” där fram som Helge lätt kunde hålla sig i. Perfekt för honom!

De små barnen både red och åkte vagn och de stora barnen åkte bara vagn. Om och om igen! De hade nog kunnat hålla på hela dagen. Ethel fick dessutom styra hästen!

Det var en jättemysig och liten hästgård, med många fina hästar. Hoppas att vi kommer hit igen!

Här kommer några bilder från vår fina eftermiddag!

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Att handla med Helge alltså…

Idag när vi handlade var Helge väldigt fokuserad och bestämd på vad vi skulle handla. Det var tydligen en sak som var väldigt viktig. Väldigt viktig!

Han tittade på mig med glittrande ögon och log med hela ansiktet och sa
”Gogi”

Och när inte det gick hem, la han huvudet på sned och hans ansikte var, om möjligt, ännu soligare när han sa
”Gogi”

Sedan började han skratta och gjorde sitt yttersta för att charma mig när han sa
”Gogi”

Helge var helt enkelt VÄLDIGT sugen på att handla godis. Han är ett litet godismonster!!

Så här höll han på HELA affären. Nej förresten. När vi kom fram till godiset, såg han glassen och började prata om glassen istället.

Kanske var det för att vi skulle till tandläkaren med Helge efter affären, som det inte blev vare sig godis eller glass. Ibland kan jag faktiskt stå emot hans charm. Även om det är grymt svårt! Men man vet ju inte vad tandläkaren kommer fråga. Och jag kan ju inte ljuga. Så inget godis!!

Däremot köpte vi napp till Helge.

I slutet av handlingen är kundvagnen helt överfull (som alltid) och nu kommer Helge på att han kan NÅ en hel del mat. Och när jag vänder ryggen till, börjar han kasta ner mat på golvet, samtidigt som han asflabbar! Och Viola som alltid är så duktig och ordentlig, börjar genast plocka upp maten. Det var fetaost, mozzarella, Goudaost, Bregottförpackningen… och inte bara en gång utan MÅNGA. Viola hon tog upp allt, hela tiden. Till slut tappar Viola tålamodet och säger till Helge. Hon har mycket tålamod, men där gick gränsen. Mat ska inte ligga på golvet!!! Vilken buspojke vi har!! Men nu har vi berättat båda två för Helge att mat inte ska slängas på golvet, så jag hoppas att det bara var en engångsföreteelse!! Jobbigt annars!!

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

5 saker man har med sig hem från utlandssemester bara om man är småbarnsförälder! 

Visst är små barn otroligt charmiga när de hittar saker! Något som jag skulle tycka var skräp (förlåt!) kan de tycka är otroligt fint och ser enorma möjligheter att utveckla till något fantastiskt och magiskt!

När vi var i Grekland hittade barnen otroligt många ”fina” saker och en del av dem var bara tvunget att följa med hem.

1 En påse kottar eller frön av något slag. 

Dessa samlade några av barnen in och det skulle bli något väldigt fint pyssel när vi kom hem. Jag var lite orolig för att dessa (vad det nu är) skulle fastna i tullen. Vem smugglar med sig frön hem i en påse i bagaget liksom?? Om det nu inte är speciella frön!! Knarkare och mina barn. Typ. 🙂 Men allt gick bra och påsen med frön fick följa med hem!

2. En väldigt lång svart sladd

Denna långa sladd hittade Viola när vi var på väg UPP på berget. Alltså bar hon denna superlånga sladd nästan hela vägen upp till toppen av berget och hela vägen ner!! Det var nått hon skulle bygga ihop med den, men jag förstod aldrig riktigt vad… Det återstår att se, helt enkelt!

3. Läkerolaskar med minisnäckor

Barnen hade lagt dessa på hedersplats!! Jag hittade dem nämligen i min handväska tillsammans med plånbok, biljetter och pass. Vissa saker är helt klart mer värdefulla än andra!!

4. En påse bindor eller sten var det visst!

Och en påse kottar, snäckor, sten och annat smått och gott

5. Ett ”fantastiskt” vackert hjärta. En skatt!

Detta hittades på en promenad och skulle absolut med hem! 🙂

 

Fast om jag ska vara ärlig, är nog jag och Mattias skyldiga till några stenar, snäckor och kottar. Men bara några!!

Kommentera (0)

Kommentera

Annons

Avslutning på Helges badgrupp

I morse var det avslutning för Helges badgrupp på barnhabiliteringen och jag blev (som alltid) så grymt imponerad av honom! Han är verkligen helt fantastisk! Och med tanke på att han inte ens har fyllt 2 år, är han helt GRYM i vattnet!

Han har inte haft armpuffar så många gånger, för i början kände han sig lite osäker på miljön när vi badade på barnhab. Han ville inte riktigt lämna min famn. Men när vi var i Grekland hade han armpuffar på sig vid varje badtillfälle och i slutet av vår semestervecka lärde han sig att flyta själv med armpuffarna. Jag var lite osäker på om han skulle vilja flyta omkring på badet på barnhab eftersom det är djup pool överallt och då är det ju mycket läskigare att vara själv, men det var inga problem alls.

När han flöt omkring så testade han att ta fram fötterna framför kroppen och sedan strecka bak fötterna bakom kroppen. Dessutom började han plaska med fötterna och vifta lite lätt med armar och lyckades därför ta sig framåt!! Ett alldeles eget simsätt!! När han ville ha extra mycket beröm och uppmärksamhet ropade han ”Mamma. Titta!” och så slängde han huvudet framåt och ner i vattnet. När han kom upp ur vattnet igen, var det total lycka som lyste i hans ögon över att kunna vara under vattnet med ansiktet. Nästa grej att testa, var att kasta sig handlöst från ett trappsteg och rakt ner i vattnet utan att jag tog emot. Detta gjorde han många gånger!! Så lycklig han var över alla nya bedrifter och allt beröm han fick! Han är verkligen så otroligt duktig! Inte konstigt att jag blev både imponerad och stolt över honom!

Innan badet lämnade vi tillbaka de skor som vi fått låna från TeamOlmed och som inte passade Helge så bra. Men istället hämtade vi hem dessa coolingar 🙂 Han testade dem direkt och han kunde springa omkring som ingenting, trots att de är liiite stora. Dessutom satt vi kvar i väntrummet och röjde loss. Det var mitt förslag för att undvika att Helge skulle bli ledsen. Och det funkade!!! Hurra! Nästa gång får jag be om läkarundersökning i väntrummet också kanske 😀

På hemmaplan var Mattias iväg med Viola för att ta 5 års spruta och efter fick hon välja ett silverhalsband. Det har alla barn fått göra vid just 5 års sprutan (förutom Alve som valde böcker och film). Hon var så grymt duktig. Vi har redan försökt en gång tidigare och då gick det inte alls. Och istället för att tvinga, fick vi en ny tid. Och denna gång var hon SÅÅ laddad!

Det är så intressant att se när barn får välja helt själva. Detta fina halsband valde Viola alldeles själv.

Vid lunch var vi hemma och då har jag och barnen bara njutit (och blundat för stöket inomhus). Barnen har haft vattenkrig, vi har spelat fotboll, några har cyklat, gungat, fikat ute… Vi har helt enkelt varit ute och haft det underbart!

Och vår ”uppdrags-burk” står oläst än så länge. Vi håller lite på det för att alla ska få chans att komma på riktigt bra saker. 🙂 Men jag tror att vi allihop är väldigt nyfikna på vad som står där i. Snart så 🙂

Kram

Kommentera (0)

Kommentera