Elsas Dagbok

Ibland känns det tungt! 

Det här med att träna regelbundet är ju så rackarns bra för hälsan och roligt. Men ibland så hamnar man i nån slags träningssvacka och det är ju inget konstigt med det eftersom vi är människor och så funkar livet liksom. Träningssvackorna kan vara i en dag eller ibland under en längre period.

Det jag tror är viktigt när man hamnar där är att bara gör det ändå, ja tränar alltså. Det är ju så jädrans skönt efteråt när det är gjort samt att du gjort något för din egen skull.

Risken om man skiter i att träna är att du kommer att hitta på ursäkter nästa gång du ska träna och nästa och nästa och så sitter du där en vacker dag och undrar vad f n det var som hände. 

Så var jag förut, fröken hittapåtusenursäkterförattslippaträna. Men jag är inte så längre. Jag hittar inte på några ursäkter och hoppar över träningen. Jag bara gör det för jag vet hur rackarns bra jag mår utav det och jag vill ju så gärna uppnå mina mål. 

Idag var en sån där tung träningsdag innan jag tog mig ut. Motivationen var inte på topp men att hitta en ursäkt till att inte träna fanns liksom inte i mitt huvud. 

För mer än ett år sen hade jag haft en eller tusen ursäkter att hoppa över träningen och förmodligen hade jag hoppat över den också. Idag fanns inga ursäkter utan jag gick ut och bara körde och det var så skönt. Underbart löpväder och kroppen svarade bra.  

 Efter passet så var jag så jädrans nöjd över mig själv och min prestation och att fröken ursäkt är död och begraven. 

Hur gör du när motivationen tryter? Hittar du på ursäkter eller tränar du ändå?

Kram Jossan 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jannice

    Jag har nog alltid varit likadan själv, tusen ursäkter och helt plötsligt sväller kroppen upp och man undrar vad det var som hände! Jag har inte varit på gymmet på evigheter trots att jag vet att jag mår så jäkla bra av det! Bara man vill så hittar man tiden men just nu känns det som att den där tiden inte finns :/ Är glad att vi kör försäsongsträning med innebandyn 2ggr/vecka nu så att jag kommer iväg på något iallafall :D Är lite lättare att komma iväg när man inte tränar ensam!

    1. Josephine

      Ja hos mig har det funnits alla möjliga olika ursäkter men nu är den tiden förbi. Det känns så jädrans skönt. Att träna gör ju att jag mår bättre i både knopp och kropp. Hoppas du hittar tillbaka till gymmet. Stor kram

  2. Johannes

    Håller med helt. Det är bara att hoppa upp på cykeln igen så att säga, eller i löpskorna också för den delen.
    Gött att du tog dig ut! :)