Elsas Dagbok

Mitt mest lästa inlägg…

Jag satt och tittade lite på statistik när det gäller bloggen. Det är alltid skoj att se hur många som läser mitt skrivna ord och det värmer gött inombords. Tack! 

Det inlägg som flest människor läst är inlägget som heter En sorg i mitt hjärta och som handlar om beslutet att inte försöka skaffa fler barn.

Jag återkommer ofta till detta i mina tankar och funderingar. Det är någonting jag kommer att få leva med resten av mitt liv. För mig är det en riktigt stor sorg. En sorg som aldrig kommer att försvinna. 

När andra i min närhet får en liten bebis igen så känner jag hur stor min längtan är efter ännu ett barn. Allt blir så påtagligt just då. När jag ser dessa vackra kvinnor med sina gravidmagar slår min livmoder knut på sig själv känns det som. Jag vill ju så gärna uppleva allt om igen…

Jag är så otroligt tacksam över att Elsa finns hos oss och att jag fått den stora äran att bli hennes mamma. Hon är helt fantastisk och varje sekund med henne är underbar.  

 Tack älskade Elsa för att du berikar mitt liv så totalt❤️

Kramar Mamman 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lotta Samuelsson

    Hej,

    Läste ditt tidigare inlägg som du länkade. Blir så trött på alla som anser sig ha rätten att lägga sig i alla andras liv.
    Fick första dottern tidigt (22 år gammal/ung). Jag och mannen min kände länge att nej, vi vill inte ha fler barn.

    Folk runt omkring började ta sig friheten att kommentera hur egoistiska vi var mm. Min mammas bästa kompis var den som var mest elak. Hon sa till mig att om jag inte skulle skaffa fler barn, så kunde jag lika gärna stoppa tillbaka dottern, dit där hon kom ut ifrån, då jag var elak som inte ville ha fler barn!!!! Hur kan man ens ha mage att ta sig rätten att säga så till nån annan människa!!!

    Men jag var även rädd. Det gick bra första gången, men vad säger att det går bra en gång till. Det kändes som om att utmana ödet. Även om folk runt om kring mig fick 1,2, och 3 barn så var jag rädd. Rädd för att allt som inte hände första gången skulle hända nästa gång.

    Blir tokig på folk som tror sig ha rätt att säga vad dom tycker, oavsett om det gäller fler barn, hur kroppen ser ut, ekonomi mm. Nu fick vi i och för sig ett bebissug igen, och när dottern var 10 år så kom nummer 2. Men hon kom på våra villkor, och inte alla andras ”regler” om att man ska ha 1,5 år mellan barnen. Så nu sitter jag här, 40 år ung, med två tjejer på 18 och 7 år. Och är jäkligt nööjd. Men jag var precis lika nöjd när jag levde med beslutet att 1 barn var nog för oss. Är självklart överlycklig för båda mina underbara barn. Men det jag vill ha sagt är att alla ska ha rätten att forma sin egen familj. !,2 eller 10 barn. Det är upp till varje familj att känna och bestämma hur många barn man vill eller inte vill ha. Stå på dig!!!!!

    1. Josephine

      Hej! Tack för din kommentar! Jag blev så arg när jag läste om din mammas kompis. Ursäkta men vilken dumskalle! Det är skönt att läsa att ni följde era regler och inte alla andras. Vi bestämmer ju själva. Men man blir ändå väldigt ledsen när folk ska lägga sig i. Ha en jättefin helg! Kram Jossan