Elsas Dagbok

En sorg i mitt hjärta…

Ska ni inte skaffa en till? Är det inte dags snart? Det är frågor som jag fått och får av människor i min närhet.

Gaaaah skulle jag vilja skrika högt varje gång jag får en sådan fråga. Men jag biter ihop och förklarar så bra jag kan att NEJ VI SKA INTE HA ETT BARN TILL!

Det gör ärligt ont i mig varje gång någon ställer en sådan fråga och jag vet att de inte frågar för att vara taskiga eller elaka utan det är nog för att de undrar.

Det är många som tycker att man ska ha minst två barn i dagens samhälle. Ett barn är lite konstigt kan vissa tycka. Syskon har ju nytta av varandra sägs det och visst kan det ligga något i det.

Nu är det såhär att jag skulle mer än gärna vilja ha ett barn till, men det blir inte så. Detta av den anledningen att jag tyvärr är för gammal.

Jag fyller 44 år i november och jag känner att jag inte vill eller orkar gå genom en graviditet och vara orolig hela tiden för att något skulle vara fel eller att det skulle gå fel någon gång under graviditeten. Jag skulle inte orka med det.

Som du vet så ökar ju risken för att något går fel eller att det är något fel på barnet ju högre upp i åldern du kommer som kvinna.

När Elsa låg i min mage så var jag konstant orolig för missfall och det berodde ju på att jag fått ett precis innan Elsa blev till. Varje gång jag gick på toaletten så var jag orolig över att det skulle vara blod på pappret och att allt skulle gå åt helvete en gång till.

Så detta min vän är en sorg i mitt hjärta som jag kommer att leva med resten av mitt liv. Att inte få fler barn och uppleva allt från början igen.

Ibland så önskar jag att jag träffat M tidigare…då hade jag förmodligen haft minst 3 barn om det velat sig. Jag älskar att vara mamma och jag är så innerligt tacksam över att jag fått bli det till den mest underbaraste lilla Elsa som finns. Jag njuter av varje minut och kommer att fortsätta göra det till oändligheten och därefter. 

Tack för att du kom till oss Elsa och för att du gjorde mig till din mamma. 

   

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jeanette hultdin

    Se det från ett annat håll … De folk som frågar ser dej som en 30 åring. Du är glad positiv o vältränad. Ta det som en komplimang. ?

  2. Eva Edenhag

    Tänk vilken lycka att få uppleva att bli mamma, det är inte alla förunnat. Men tiden går aldeles för fort, Tanklösa människor möts vi ofta av, om man inte följer normen, blir man ifrågasatt . Jag hade ju lyckan att få fyra barn, då kom komentarer som, räcker det inte nu, eller ska ni ha ännu fler. Så fort man inte är gör som Svensson eller ser ut som Svensson då blir man ifrågasatt. Skit i det, men jag vet att det svider, Kram på dig Jossan

    1. Josephine

      Ja tyvärr är det ju så. Vissa kan liksom inte hålla igen truten… jag är så glad och tacksam för Elsa. Hon är ju det bästa som finns❤️ Stor Kram

  3. Linda S

    Hej.
    Det är ett viktigt ämne att ta upp. Känner med dig! Frågorna svider. Har en liten på 11 månader och får ofta frågan om det inte är dags för en till. Jag är 36 så åldern är väl okej men det folk inte ser/vet är att jag sedan några år tillbaka har stelopererat några kotor i ryggen. Har de senaste 20 åren haft problem och värk. Väntade länge innan jag vågade chansa på att försöka få barn. Risken är att ryggen inte håller för en graviditet till. Vill inte chansa, vill ge Svea en så pigg och aktiv mamma som möjligt. Jag är glad att jag iaf fick äran att få en guldklimp.
    Kram

    1. Josephine

      Hej fina Linda! Tack!
      Förstår hur du tänker. Det vore ju så trist om ryggen pajade helt och du inte kunde ta hand om dina barn. Man måste ju göra det som passar sin situation och inte lyssna på de som tror sig vara experter.
      Ta vara på din guldklimp och njut! Tack för att du kikade in och jag önskar dig en skön kväll. Kram

  4. Malin

    Känner så igen mig i det du skriver, fast i mitt fall beror det på en kronisk sjukdom. Vill skrika högt varje gång det kommer på tal och det konstateras att vi ”bara” har ett barn. Känner att vi aldrig kommer leva upp till bilden av kärnfamiljen som den ser ut i andras ögon. Tack för att du belyser ämnet!

    1. Josephine

      Hej fina Malin! Tack snälla du!
      Förstår precis din smärta och i mina ögon är ni en familj! Det är konstigt att en sk kärnfamilj ska enl andra ha två barn. Jag anser att en familj oberoende av antalet barn är en kärnfamilj.
      Tack för att du kikade in i min blogg. Ha en fin kväll. Kramar

  5. Angelica

    Jag är bara 28, har visserligen två fantastiska ungar och hela livet framför mig…
    Vi får frågan vart vi än är, om det inte är dags för ett barn till?!

    Det folk inte alls vet, är att jag aldrig mer kan föda ett barn pga en felaktigt åtgärdad förlossningsskada i samband med första barnet…barn nr två var en chansning för kroppen, efter 7 missfall låg det ett frö där inne, som blev en helt fantastisk liten knopp…men kroppen tog ännu mer stryk och för min egen säkerhet K A N vi inte skaffa fler, även fast vi vill…!

    varför måste man ha fler? eller ens ett? Den frågan är (enligt mig) mer känslig än viktfrågot….

    iallafall, du har min empati och du är inte ensam :)

    1. Josephine

      Hej fina Angelica! Tack snälla du för din kommentar och dina ord.Jag beklagar att du fått en sådan allvarlig förlossningsskada. Så jädrans tråkigt. Önskar dig en fin dag. Stor kram till dig!

  6. Linn

    Stor kram. Kämpar själv att få barn efter missfall och vet hur de sårar att höra ” ska inte ni ha snart du är liksom 26″ . Som att de vore en självklarhet att man blir gravid bara sådär. Är rätt skönt att berätta och få prata ut. Önskar dig all lycka! Kram kram

    1. Josephine

      Hej fina Linn! Åh vad jag tycker synd om dig. Förstår hur du känner. Håller mina tummar och tår att du snart har en bebbe i magen. Stor Kram till dig❤️

  7. Diana

    Åh vad det gör ont att läsa och jag beklagar så otroligt mycket. Fina du! Man ska faktiskt inte hålla på att fråga massa sånt. No body’s business. <3

  8. Maria

    Tycker oxå att det är jobbigt med frågan. är 38 och har en son på 5. skulle väldigt gärna vilja ha en liten till men min kropp bestämde sig för att bli för gammal redan vid 35 år. Tog lång tid att få sonen så den hade väl börjat ge upp redan vid 32. men jag är ärlig mot folk som frågar även om det gör ont. jag talar om för dem att det finns helt enkelt inga ägg kvar för att kunna skapa ett barn till. jag är för gammal. fast man blir inte äldre än man gör sig.

    1. Josephine

      Hej fina du!
      Åh så tråkigt att den bestämde sig för att ge upp. Jag tycker du gör helt rätt som är ärlig och berättar sanningen.
      Och det där med att man aldrig blir äldre än vad man gör sig! TUMMEN UPP PÅ DEN! Håller verkligen med dig.
      önskar dig och din familj en fin helg. Kram kram och tack för att du kikade in och lämnade en kommentar!

  9. Anna

    Hej ville bara skriva att jag förstår hur de känns. De kan bland finnas olika orsaker till att man inte kan eller vill ha fler barn. Ja tror inte andra menar något med det dom säger, dom är Bara inte så klipska o kan inte tänka lite längre än näsan räcker. De som är en nära kanske man kan säga till eller prata med. Men det är jättesvårt. Oftast jobbigt och man blir lessen. Kram från mig.

    1. Josephine

      Hej fina du! Jag tror inte heller de säger eller frågar för att vara dumma. Tror det handlar om okunskap helt enkelt. Tack för din kommentar! Det gör mig glad! Ha en fin dag! Kramen

  10. Lena

    hej

    Denna fråga får jag också, vi har en, och anledningen är tyvärr att vi inte har fått fler(fick ett utomkveds för 4 år sen) Det är också en sorg men som jag bearbetat genom åren. Tycker inte folk har rätt i att fråga faktiskt. Och visst vi stöter också på att vi kanske anses”konstiga” för att vi har en. Vi stöter också på folk som tror att de är ”mer” föräldrar än vad vi är för att de har ett helt fotbollslag.

    1. Josephine

      Hej Lena!
      Tänk va många vi är som upplever detta. Det gör mig lite sorgsen att folk ska lägga sig i och kommentera. De vet liksom inte att vi kan gå genom en sorg på ett eller annat sätt.
      Ni är absolut INTE konstiga för att ni har ett barn. Herregud, det är ju dom som tycker det som är konstiga kan jag tycka! Och att man är ”mer” förälder om man har ett helt fotbollslag är ett stort NEJ för mig. Alla är lika mycket förälder oavsett antalet barn.
      Tack för att du kikade in hos mig och lämnade ett avtryck! Jag blir så himla glad!
      Kram kram och han en fin dag!

  11. Marielle

    Vi har nu 3barn 9, 2,5 och 1 och får fortfarande den kommentaren också. Så har haft oförskämt lätt att både bli gravid, lätta graviditeter och stört förlossningar. Sedan har jag bekanta runt mig som kämpat för fulla livet för att kunna få ett. Då skär det k mig att säga nej. Det bar känns så märkligt att vi som säkert skulle kunnat fåtg hur många som helst inte vill ha fler. Men nät vår 3e kom i vårt dåvarande hem och landade i min famn, kändes det verkligen sim, nu är vi komplett vår familj.

    All lycka i framtiden för er!

    1. Josephine

      Hej Marielle!
      Åh va härligt med många barn och att ni känner att ni är komplett. Det är ju bara ni som kan bestämma när det är nog:)
      Tack snälla du för att du kikade in och lämnade avtryck! Jag blir så glad av alla kommentarer.
      All lycka till er också!
      kram kram

  12. petra

    Önskar er all lycka med er lilla flicka
    Jag förstår din känsla om alla kommentarer
    Har varit i liknade sits
    Vi förlovade oss då tjatas det om bröllop vi gifte oss
    Då börjar tjatet om barn
    Vi kämpade
    Och det blev inget
    Utredningar mm
    7 ivf och missfall
    Folk förstår inte trots att man berättar och vill veta vems är felet det spelar jubingen roll
    Aningen tror jag går man skilda vägar
    Eller stärks man
    Och vi har gjort det sist nämnda
    Tack och lov
    Äldkar min man överallt
    Och hittar andra ljuspunkterna livet
    Önskar er all lycka
    Kram Petra

    1. Josephine

      Hej fina du Petra!
      Åh va skönt att ni blivit stärkta av allt. Tänk att folk ska lägga sig i.
      Tack för att du kikade in i min blogg och lämnade en kommentar! Jag blir så glad!
      Ha en fin dag och sköt om dig!
      kram kram

  13. Emelie stenberg

    Även om barn är det finaste som finns så finns det ett eget liv med, tänk vad mkt tid du kan ge ditt enda barn och dig själv och din partner.

    1. Josephine

      Hej fina du! Ja visst kan det vara så för vissa. Och det är helt okej. I mitt fall hade jag gärna blivit mamma igen. Jag tycker att jag har ett eget liv även fast jag har barn. Jag har en sån fantastisk man som mer än gärna hänger med Elsa så mamman får göra egna saker. Men i slutändan gillar jag ändå mest att vara med min familj. Det är det bästa. Tack för din kommentar. Önskar dig en fortsatt fin kväll. Kram

  14. sandra

    Tänk vad klumpiga kommentarer kan ställa till det! Jag blir så trött. Jag får också många kommentarer men lite andra än du. Jag är 28 år och vi har tre barn undet 4 år. De två yngsta är det bara ett år mellan. Jag får ofta kommentarer i stil med ”oj då har ni fullt upp”, ”nu räcker det va?”, ”det blir säkert en sladdis sen”, ”siktar ni på familjen annorlunda?”. Vi vet inte om vi är klara med barn men just nu är vi nöjda. Vi har två missfall i bagaget också och tanken på fler gör mig livrädd. Varför måste folk kommentera hur många barn man har? Ett, tre eller fem det är väl ändå helt upp till var och en. Det verkar ju aldrig som de blir nöjda ändå oavsett.

    1. Josephine

      Hej fina du!
      Det är väl konstigt va folk ska lägga sig i och kommentera så dumt. Det är ju bara ni som bestämmer hur ni vill ha det. Det är ju underbart med barn och som jag skrev så hade jag mer än gärna kämpat för fler om det funkat för oss.
      Jag undrar också varför de måste kommentera. Önskar att de tänkte efter innan. Det vet ju liksom inte vad de sätter igång.
      Önskar dig och din familj en fin kväll!
      Stor Kram

  15. Maxmamma

    Känner också så väl igen mig. Jag fyller snart 40år och jag & min man har bestämt att inte skaffa fler barn. Dels på grund av min ålder men också för att vi upplever att vårt liv är ganska perfekt med ett barn, vi fick den största gåva man kan önska sig & vi är evigt tacksamma för det. Men, vi vill också behålla våra egna liv… Att inte alltid vara mamma & pappa utan även kunna få vara de vi var innan. Det fungerar verkligen med ett barn. Egoistiskt, kanske det. Men i min värld så blir jag en så mycket bättre föräldrar när även jag bara får vara jag utan rutiner med mera. Vi är väldigt glada att vi har den valfriheten, att just få välja hur vi vill ha det. Sen kommer det alltid frågor, undringar & en viss underton av irritation. Ska ej glömmas att det är även dem som tycker att vi är modiga som kör vårt trots fördomar & åsikter…

    1. Josephine

      Hej fina du!
      Så jädrans starkt av er att ni bestämt er! Det är så skönt med människor som vet vad de vill! Detta passar ju er och då ska ingen annan lägga sig i.
      Jag tycker inte det är egoistiskt alls att tänka som ni gör. Kör på och skit i de som är negativt inställda.
      Ha en fin kväll!
      Stor kram

  16. Känner igen mig

    Å som jag känner igen mig. Jag har visserligen inte helt gett upp än men… Träffade min man sent, vi fick sen kämpa länge innan vår son kom.
    Syskon hade varit underbart men även detta har visat sig vara svårt. Nu är jag 43 och fick missfall med utomkvedshavandeskap för ett par månader sedan. Jag har varit brutalärlig om allt detta för folk i min omgivning just för att jag tyckte det är så satans jobbigt att folk frågar.

    1. Josephine

      Hej fina du!
      Så skönt att vi är flera som känner såhär. Tycker så synd om dig och din förlust. Jag tycker du gör så jädrans rätt i att vara helt ärlig för folk i din omgivning. Jag tror verkligen att man mår bättre av det!
      Jag önskar dig all lycka till! Och tack fina du för att du gjorde avtryck och kikade in i min blogg.
      Stor kram!

  17. Anna

    Jag kan förstå din vilja att få ett till barn, förstår även hur du tänker. Det finns ju även dom som bara vill ha ett barn, vi till exempel, dottern är nu 6 månader och har senaste säkert 4 månaderna fått frågan om när nästa kommer, varför tycker folk att det är deras ensak? Jag vet inte om jag skulle orka med ett barn till, kan ju tillägga också då att vi har en hund som är 2 månader äldre än dottern.. Å sen finns det dom som skaffar 5 barn, men dom hjälper till att få upp befolkningen så bra så jag känner att jag inte behöver göra det ;)

    1. Josephine

      Hej fina Anna! Det är så skönt att höra dig säga så. Det är ju bara ni som ska bestämma hur ni vill ha det. Det är ert liv och ingen annans! Ha det gott och tack för att du kommenterade! Jag blir så glad! Kram

  18. Annika

    Ja, tänk vad folk ska lägga sig i… om det är av nyfikenhet eller omsorg spelar ingen roll. Själv kan jag inte få barn utan hjälp av vården…. fick efter många försök en flicka och vår lycka var total! Genast började frågorna komma.. när ska ni ha nästa? Ensambarn blir så bortskämda…m.m. Efter ett egen beslut och kontakt med vården igen, kom så nummer två efter några år, en flicka till! Tänk, jag som inte kunde få barn hade nu två, och jag var sååå lycklig! :) DÅ kom frågorna om vi inte önskade oss en pojke… vaddå, skulle vi inte vara nöjd med de flickor vi hade? Nä, andra tyckte att familjen inte var total utan en pojke… då förklarade jag att det inte var så enkelt utan vi hade fått hjälp med våra barn… då blev många tyst. Döm om vår förvåning när det fyra år senare visade sig att vi väntade ett barn till utan att vi fått hjälp… en flicka till!! Ja, livet blir inte alltid som vi väntat oss. Lycka till med ditt barn, de är en välsignelse!

    1. Josephine

      Hej fina Annika och TACK!
      Ja tänka sig att folk runtomkring aldrig är nöjda av nån anledning. Så underbart för er att ni har tre tjejer. Barn är en riktig välsignelse och de är ju tyvärr inte alla förunnat att få uppleva det.
      Hoppas du och din familj får en riktigt härlig dag och tack för att du kikade in och lämnade ett avtryck! Det betyder så mycket!
      Kramar J

  19. Mona

    Go’morron! Jag har aldrig haft (tack gode gud)erfarenhet av missfall eller andra sånna tråkigheter. Men när jag väntade Albert,var kanske i v.27,gick på toa som vanligt och swoosch!!! Blod i hela toastolen!!! Tro aldrig jag varit så rädd i hela mitt liv! Blev bara kall och kände att ”nää… där försvann bebisen”. *Spelade ingen roll att han inte var d första barnet!Hände nästa gång i vecka i v.36 och då blev d snitt. Berodde på moderkakan visst. Ut kom en liten räka <3
    Dom kommer att ge mamman gråa hår(tur jag är blond!!),så d är tur att dom är söt när dom sover!! :))
    Försöka trycka i dom "ta ingen skit",för d ska ingen göra!!
    Puss på dig Jossan!! I think aj lööv joo!! ;)

    1. Josephine

      Hej fina Mona!
      Fy f n vilka hemska upplevelser och tack gode gud att det gick bra!
      Du är bara så jädrans härlig och I think I lööööv jo too:)
      Kram Kram

  20. Jessan

    Hej fina du !
    Tack för en bra & ärlig blogg !
    Visst kan man bli fullständigt galen på folk i bland ?! Alla människor måste göra vad som känns rätt för var och en ! Vissa vill ha ett barn och är fullständigt nöjd med det – andra vill ha många barn och är nöjd med det ! Vi ville ha två barn och det fick vi efter att ha fått vänta på våran etta. Men …… När tösen var 10 år och pojken skulle fylla 8 år så visade det sig när jag förvandlades till ett trött murveldjur som bosatte mig under täcket hela december 09 – att det skulle komma en liten sladdis! Först blev vi ganska överrumplade men så klart att en liten till var välkommen ! Vi bokade vagn och valde ny spjälsäng. Eftersom vi visste att detta är sista barnet så valde vi det vi ville ha ……. Vi var på ultraljud i mars 2010 och det visade sig att vi väntade tvillingar !! Så i augusti 2010 föddes det två flickor som just har fyllt fem år ! Nu får vi allt som oftast kommentarer som ” visst räcker det nu ?” ” ni ska väl inte skaffa fler barn ?! ”
    Jag blir så stött ! Nej vi har inte tänkt skaffa fler barn men vad har andra med det att göra ??
    Alla måste följa sitt eget hjärta för man tar hand om sina barn själv. Sen är det inte en självklarhet att alla kan få fler barn så jag brukar aldrig fråga – jag tänker att dom berättar själv när och om dom vill ! En av mina vänner har ett barn och kan inte få fler . Hon har också fått höra att alla barn måste ha syskon och tar så illa vid sig. Fy för tanklösa människor som bara måste framföra sina åsikter utan minsta tanke på att någon annan blir ledsen. En bamsekram till dig som har sötaste Elsa och är en toppen mamma ! ❤️

    1. Josephine

      Tack fina du för din kommentar! Jag blir så glad!
      Vilken klok kommentar! Tänk att många ska ifrågasätta och lägga sig i oavsett om det handlar om att man har 1 barn eller fler. Hälsa alla dina goa ungar! De har en toppenmamma. Stor Kram

  21. Sara

    Jag kan verkligen relatera till din rädsla. Träffade min kärlek sent i livet. Det tog lång tid innan vi blev gravida. När det till slut hände blev det ett missfall. Sorgen efter missfallet ökades på av rädslan för att vi inte skulle bli gravida igen. Nu har det hänt efter lång tid och jag är rädd hela tiden. Om allt går bra så är det såklart värt det. Men riskerna är så mycket högre med högre ålder. Har all respekt för de som känner att de inte vågar. Sorgen, oron, förlusten, kan vara ett högt pris. Alla säger att det kommer att gå bra den här gången. Men faktum är att ingen vet. Alla sa detsamma förra gången men det hjälpte inte. Nu håller vi tummarna och jag gör vad jag kan för att slappna av. Jag älskar mina syskon men är helt övertygad om att precis som alla relationer så måste man också gilla varandra. Det går inte att tro att syskon med automatik fyller en viktig roll. Viktiga relationer bygger på ömsesidighet och inte blodsband. Jag har kompisar som är som systrar för mig. Kramar

    1. Josephine

      Hej Sara! Åh vad jag känner med dig! Jag håller alla mina tummar och tår att de ska gå vägen. Jag förstår precis din oro och hur du känner det. Det är jättejobbigt men det är bra att du försöker slappna av.
      Det du skriver om syskonen är ju klockrent! Klok kvinna du är Sara. Jag önskar dig allt gott! Hör gärna av dig om du vill prata mer. Du hittar min mailadress i bloggen. Stor Kram

  22. Jessica

    Hej
    Blir oxå 44 i november, som du vet
    Din historia liknar min så otroligt mycket, vi fick barn ungefär samtidigt, vårt första. Fick oxå ett missfall en månad innan lille knut blev till. Får frågan ofta om är det inte är dags igen?…..Eller…..Nu få du skynda dej innan dt är försent. Tror frågorna bara kommer av farten och inge illa menat men det blir liksom jobbigt ändå.
    Hade nog haft flera barn om jag träffat mannen i mitt liv tidigare men nu var det ju inte så.
    Det som ger mej tröst är att jag faktiskt fick bli mamma och jag vet vilket under det är att vi fick lille Knut.❤️
    Förstår din känsla Jossa och sänder dej en kram.
    PS. Fin blogg
    Sköt om dej och din fina familj / hälsningar från en klasskompis

    1. Josephine

      Men hej! Men Gud så glad jag blir att du skriver här! Vi upplever ju exakt lika! Tack snälla du Jessica och hoppas allt är bra med dig och familjen. Sköt om dig! Stor Kram❤️

  23. Ullis

    Min kollega och jag pratade om detta idag- att ej ha syskon. Jag citerar honom: ”Jag har aldrig saknat ngt syskon, det kanske är för att jag har haft så bra relation med mina föräldrar.”(Han hade många ggr fått den frågan) Tycker det var väldigt talande och fina ord! Kram

    1. Josephine

      Hej fina du! Väldigt talande och väldigt fina ord! Jag håller med honom i hans resonemang. Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar. Kram kram

  24. anonym

    Jag har börjat få den där frågan från folk och jag blir både less och irriterad. Jag har inga barn och jag vill inte ha några barn heller. Det tycker folk också är konstigt. Vad fan har folk med hur många barn man har? Det är ju ens egen kropp och ens eget liv det handlar om också. Jag vill inte ta hand om ett barn därför skaffar jag inte något (vilket naturligtvis kan ändras och då vill jag inte höra ”vad var det vi sa” från någon). Att du inte vill ha ett till barn är ju något som du själv bestämmer över. Min egen erfarenhet är dessutom att syskon bara bråkar med varandra större delen av sin uppväxt. ( Jag har två yngre bröder )

    Folk borde lära sig att sköta sitt eget istället för att bry sig om vad andra har.

    1. Josephine

      Hej! Du gör helt rätt! Det är DU som bestämmer och ingen annan! Det är ditt liv! Om du någon gång ändrar dig så ska ju folk glädjas med dig och inte säga ”vad var det vi sa” Sen att du skriver att du kan ändra dig visar bara på en styrka hos dig. Kramar från mig

  25. Henriette

    Fina fina du❤️ Elsa är så lycklig lottad över att få ha just dig som sin mamma! 44 år Trodde först du skämtade – snygg är SU iaf, både in och ut

  26. angelica

    Stor kram till dig!
    Ingen annan har med ert barnaskapande att göra, oavsett om ni vill ha noll eller tio barn. Jag har också börjat få frågan om det inte är dags för ett syskon. Men nä, ingen har med det att göra. Vi kanske inte kan få fler barn , eller så vill vi inte, eller så är jag gravid men inte vill berätta eller så planerar vi ett syskon senare. Jag beklagar missfallet och skickar en extra kram. Jag vet hur det är, jag har också genomgått ett tyvärr.