Elsas Dagbok

Bloggvärlden…en falsk värld?

Det har slagit mig så många gånger hur otroligt svårt vissa människor har att glädjas vid någon annans framgång i denna bloggvärld. Jag har tyvärr upplevt det alltför många gånger. Ska det vara så svårt att klämma fram ett ”men så roligt, grattis”? 

Handlar det om den svenska avundsjukan och är människor bara illvilliga och gör och säger saker för sin egen vinnings skull?  Varför är vi människor avundsjuka när vi egentligen kan välja att ge beröm istället? För mig är det en gåta. En gåta som gör mig ledsen.

Jag tror på godhet och snällhet. Att du är snäll mot din nästa för du vet inte när du kan behöva denna person nästa gång. Det handlar inte om att vara snäll bara för att utan för att du vill vara det och för att det är en del av den du är. Det känns skönt att ge beröm och glädjas med någon annan. Inte hålla det inom sig utan faktiskt visa det för din bloggkollega och medmänniska. Att faktiskt göra någon annan människa glad. 

Bloggvärlden är en ”egen värld i världen” har jag sagt till min man. En värld där det skrivs om precis allt. Det finns idag bloggar om allt. T e x om livstilar, mode och design, resor, träning, mat, mammabloggar, skönhet, inredning, religion, foto, lantliv, humor. Ja jag kan fortsätta skriva fler men jag stoppar där.

I den bloggvärld jag upplever så är det bara vissa bloggare som räknas. De är vissa bloggare som hela tiden tipsar om varandras bloggar och instagram. De finns bloggare som går över lik för att komma till toppen i denna bloggvärld. Jag är övertygad om att de som gör så kommer att få tillbaka dubbefallt och inte i positiv bemärkelse. Karma is the bitch sägs det. 

Tack vare det positiva som också finns i  bloggvärlden så har jag kommit i kontakt med finfina tjejer och mammor så den är inte bara av ondo. Det finns många guldkorn, det gäller bara att hitta rätt.

Här följer tre fantastiska tjejer och mammor som jag på grund av bloggvärlden kommit i kontakt med. De har sådana härliga och ärliga bloggar.  En av dem är Mammalinda. En annan är Jannice och en tredje är Livetmedastrid. Heja er!

Jag är emellanåt rätt så less på denna falska värld. Ibland så funderar jag på att sluta blogga men jag vill inte det eftersom bloggen är min gåva till Elsa samt att jag ju tycker det är så jädrans roligt att få skriva. Som tur är så finns det några få tjejer som verkligen är genuint glada om det går bra. Ni vet vilka ni är och tack för att ni finns!

Jag kommer att fortsätta med mitt bloggande och så får jag vara lite bitter på bloggvärlden emellanåt. Det är ju därför det är så bra med att ha en blogg. Att jag kan skriva med ord om det jag känner och tycker. Tack för yttrandefriheten! 

Kramar Mamman

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Josephine

      Hallå fina du!
      Tack snälla! Vad glad jag blir! Det är så underbart med nätkärlek!
      Ja du det där med Instagram är så jädrans tydligt.
      Ha en jättefin dag!
      kram kram

  1. Nettan

    Ja det ligger mycket i det du skriver, tänker själv på det ofta. Men så får man se till alla de positiva sidorna också, själv har jag lärt känna flera härliga bloggvänner efter att ha träffats IRL och fått vara med om så mycket kul som jag aldrig hade fått göra utan bloggen. Att köra över och bara satsa på att synas överallt är långt ifrån min tanke bakom min blogg, men dessvärre verkar det vara många som tänker precis så. Jag tar istället tillvara på de ärliga och fina kontakter, vänner och tillfällen jag har fått via min blogg. Tror att vara ärlig och ödmjukhet varar längst.

    1. Josephine

      Ja man får se det positiva istället för det negativa. Och det är ju så roligt när man får träffas IRL! Ärlighet och ödmjukhet varar absolut längst! Kram

  2. mammalinda

    Tack underbara gulliga du! Du ska bara veta hur glad jag blev denna regniga morgon. Hur trött som helst och så går jag in på din underbara blogg och läser det här. PLING hur glad och pigg som helst! Du har gjort min dag (eller vecka, månad… det här kommer jag vara glad för länge). Kram till dig och hoppas att din dag kommer vara super!!

  3. Jannice

    Jag blir alldeles rörd av detta inlägg, så himla fin du är! ♥
    Jag håller med dig i allt du skriver och tycker också att den här världen är så himla falsk ibland. Men jag tycker ändå om att vara i den ;) Precis som dig så har jag kommit i kontakt med människor jag aldrig skulle ha träffat annars. Även om jag aldrig har träffat vissa personer så känns det ändå som att man har känt varandra halva livet.

    Jag har tidigare i mitt liv varit en person som varit väldigt avundsjuk på andra som har lyckats bättre än mig, i allt.
    Men jag har insett att det ger så mycket mer att kunna glädjas med dessa personer, jag tror det kommer tillbaka till mig någon gång!

    Jag blev jätteglad när jag såg att ditt inlägg om sorgen var ett av de mest lästa inläggen i somras. Så kul att någon annan är toppbloggarna får komma fram och synas i denna stora värld! ♥

    Jag hoppas vi kan ses snart och tjattra en massa!
    Stor kram till dig!

    1. Josephine

      Tack fina du! Det är ju tack vare bloggvärlden jag fått träffa dig och lära känna dig lite. Jag hoppas också att vi kan ses snart. Vi kommer att prata ihjäl oss, hahahaha.
      Kram min vän.