Cecilia Ehrling Danermark

Enkelt middagstips – Smörstekt torsk med champinjoner och bacon

Hej på er!

Nu är vardagen igång igen och vi alla längtar tillbaka till rutiner och ordning i vardagen. Även kosten är något som man slarvar mycket med när man är ledig. Tänkte därför tipsa om en enkel middagsrätt som passar bra i vardagen.

Vi åt den för några dagar sedan och det blev en riktig favorit hemma hos oss.20841211_10155414315746327_906538660_o 20883432_10155414315871327_453461951_o

Här kommer receptet.

  • 600 g torskfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 140 g bacon
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 skalad strimlad rödlök
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 dl bladpersilja
  1. Salta torskfilé med salt och låt det rimma ca 10 min. Strö på vitpeppar. Stek torskfiléerna i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida.
  2. Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna.
  3. Tillsätt skalad strimlad rödlök och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bladpersilja.
  4. Servera torsken med champinjoner, bacon och potatispuré.

Ät och njut!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.